ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Na kolech za alpskými skřítky

dovolená na kole1 nenáročný program★★ jsem ochoten cestovat skromnějidovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rakousko

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Pestrý program mezi Taurami
  • Kabinou za výhledy i prolézačkami
  • Lehké trasy lemované Alpami

Popis

Pestrý program a nové trasy navazující na úspěšné Rakouské Kolorádo pro děti. Opět vyrazíte po rovinatých cyklostezkách lemovaných Alpami, tentokráte za horskými skřítky a "krampusáky" po Tauernské a Enžské cyklostezce, ale i po dobrodružných silničkách ve Schladmingských Taurách. Dvakrát si cyklistické výlety zpestříte kabinovou lanovkou a na závěr navštívíme skutečnou perlu Solné komory. Zážitky a nezapomenutelné výhledy můžete na trase umocnit ochutnávkami místních specialit.

Program

1. den

Ranní přesun busem (Praha asi 7:00) se zastávkou u jezera Traunsee (výhledy, přístav, prolézačky).

2. den

Ze St. Johannu kabinovou lanovkou na „Strašidelný vrch“ za výhledy, prolézačkami a strašidly. Na kolech po nádherném úseku Tauernské cyklostezky do Bischofshofenu (14 km).

3. den

Výlet na kolech údolím Grossarltal v Národním Parku Vysoké Taury k jezírku Ötzlsee na samé úpatí nejvyšších vrcholů Rakouska, zde muzeum „jak se zde žilo dříve.“ Zpět přes Hüttschlag a po nové cyklostezce do Grossarlu k úžasnému areálu pro děti (vstupné zdarma!) s dětskými salašemi, prolézačkami, tajnými chodbami, skálami pro lezení, jezírkem s vorem… (34 km).

4. den

Den pod Hochkönigem: naším busem horskou silnicí k Arturhausu (1500 m), minizoo a Slackline Park. Lehký pěší výlet vyhlídkovou cestou k horské chatě Mitterfeldalm, občerstvení (cca 2 h). Návrat busem nebo zkušení na kolech po staré zlatokopecké cestě do Bischofshofenu (16 km klesání).

5. den

Po horské cyklotrase Panorama Route do Lammertalu (chytání a grilování pstruhů), zpět naším busem (12 km). Odpoledne lukostřelba.

6. den

Lungau: prohlídka středověkého hradu Mauterndorf s českým audioprůvodcem pro děti, středověký tanec v historických šatech (arcivévoda, princezny, služebnictvo, šašek…), rytířský oběd v hradním šenku (výhodné ceny), úžasné prolézačky v prostorách hradu (v ceně). Na kolech panenským údolím Weisspriachtal k romantickým salaším (do 37 km).

7. den

Busem do Schladmingu, kabinovou lanovkou na vrchol Planai (1906 m), řádění v Hopsilandu (prolézačky, lanovky, atrakce…) a na kolech sjezd do romantického údolí Untertal s hospůdkami a mohutným vodopádem Riesachfall; zpět divokou soutěskou přes Schladming do Pichlu (31 km). Možnost prodloužení po Enžské cyklostezce (navíc 20-40 km).

8. den

Na kole z Obertraunu kolem Hallstätter See – nejkrásnějšího jezera Solné komory (16/25 km); příjezd do Prahy před půlnocí.

Podmínky