ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

To nejlepší z Ugandy

poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Uganda

Na co se můžete těšit?

  • Horské gorily v národním parku Bwindi
  • Šimpanzi v NP Kibale
  • Klasické i lodní safri v NP Queen Elisabeth a NP Lake Mburo
  • Hrobky bugandských králů v Kasubi 

Popis

Uganda láká především jedinečnými přírodními oblastmi, které svým významem, koncentrací, pestrostí a krásou mnohdy převyšují vyhlášenější místa ve východní Africe. V národních parcích a chráněných oblastech uvidíme rovníkové deštné lesy, rozlehlá jezera, savany a mokřady s úžasnou faunou a flórou. V otevřeném terénu bude šance pozorovat zástupce většiny druhů zvířat vyskytujících se ve východní Africe – od malých kopytníků až po slony. Uganda zůstává zcela ojedinělou množstvím a druhovou pestrostí zástupců ptačí říše. Jednou z největších zajímavostí představuje pozorování šimpanzů v NP Kibale a sledování života zvířat v Kazinga Channel z lodi. Vrchol programu přináší stopování a pozorování horských goril, jež kromě Ugandy, Rwandy a Konga nelze zahlédnout nikde jinde na světě! Západní hranice s Kongem lemuje bájné, místy ledovým krunýřem pokryté, pohořím Ruwenzori (třetí nejvyšší vrchol Afriky Mt. Margherita 5109 metrů) a jižněji vulkanické pohoří Virunga. Pohledy na ně patří k nějkrásnějším v Africe. Často citovaná slova Winstona Churchilla, že "Uganda je perlou Afriky", zůstávají naštěstí i nadále platná!

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Entebbe; transfer do NP Kibale; odpoledne pěší výlet do mokřadů Bigodi.

3. den

NP Kibale – v bujné vegetaci deštného pralesa žije na 13 druhů primátů (více než 1400 šimpanzů), z dalších velkých savců zde můžeme vidět pralesní slony, vodušky kob, lesoně pestré, buvoly africké, hrochy apod.; stopování šimpanzů (cca 4 hodiny chůze v tropickém deštném pralese po nerovném terénu).

4. den

NP Queen Elizabeth – sousedí s NP Kibale pod masivem Ruwenzori, velká koncentrace hrochů, buvolů a dalších velkých savců, koupajících se slonů, vyhřívajících se krokodýlů s hejny vodních ptáků a dravci doslova na dosah ruky; ranní safari autem; odpoledne lodní safari po přírodním kanálu Kazinga až k ústí do Edwardova jezera.

5. den

Přejezd do NP Bwindi , cesta malebnou krajinou přes hory, tropickou džungli, bambusové lesy, ale i kolem jezer a terasovitých políček – projedeme tzv. „Švýcarsko Afriky“; cestou návštěva unikátních solných jezer v oblasti Katwe – významná naleziště soli a její těžba tradičním způsobem.

6. den

„Gorilla tracking“ v NP Bwindi: za prvních ranních slunečních paprsků se vydáme do Bwindi Impenetrable Forest (doslova „neproniknutelný les“) – mimořádný zážitek v blízkosti jedinečných tvorů v nitru horského deštného pralesa; odpolední procházka domorodou vesnicí.

7. den

NP Lake Mburo, pestrá mozaika biotopů: bažiny pokryté porosty papyru, pět jezer, savany a kopce s nízkými keři a převažujícími akáciemi – stáda zeber, impal a dalších mnoha druhu kopytníků (buvolovec topi, lesoň pestrý, buvol kaferský nebo dokonce i obrovitá antilopa losí); odpolední 4x4 safari.

8.–9. den

Zastávka na rovníku; hrobky bugandských králů v Kasubi  – v hlavní budově Muzibu Azaala Mpanga spatříme čtyři královské hrobky z konce 19. století; krátká prohlídka Kampaly – trhy s možností nákupu suvenýrů, večer relaxace v Entebbe před cestou domů; letecky zpět do Prahy.

Podmínky