ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Turecko – lyžování v Kappadokii

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
28. 3. – 2. 4. 20246 dní23110401

Na co se můžete těšit?

  • 3 dny lyžování na úpatí (skoro) čtyřtisícového vulkánu
  • Moderní lyžařské středisko Ercİyes 
  • Jednodenní výlet do NP Göreme se skalními kláštery Kappadokie 
  • Ubytování v hotelu*** v centru Kayseri

Popis

Nabízíme vám unikátní možnost skloubit poznání neobyčejného starodávného světa Kappadokie s lyžováním v moderním prostředí lyžařského střediska Ercİyes, které leží na svazích stejnojmenného vulkánu Ercİyes Dağı (3919 m). Ve spolupráci s evropskými odborníky zde vyrostl zcela nový lyžařský areál nejen s úžasným výhledem do okolní krajiny, ale i se zázemím a možnostmi, které uspokojí lyžařské ambice všech sportovních úrovní.

Zázemím nám bude ubytování přímo v centru města Kayseri i pestrá a vydatná turecká kuchyně, kterou budeme objevovat během podvečerních procházek po městě. Skalní města a kláštery pak navštívíme během celodenního výletu v rámci našeho pobytu.

Program

1. den:

Letecky Praha–Kayseri, přesun do hotelu.

2.–4. den:

Celodenní lyžování v lyžařském středisku Ercİyes; do lyžařského areálu vzdáleného 24 km od hotelu budeme dojíždět autem nebo mikrobusem z Kayseri, dle sněhových podmínek a aktuálního provozu lanovek si můžeme vybrat ze tří výchozích míst; skipas není časový, ale na počet jízd, tedy můžeme libovolně kombinovat dny lyžařské s poznávacím programem.

5. den:

Celodenní poznávací výlet do Kappadokie,  jedinečné vulkanické oblasti, ve které postupná eroze vytvořila unikátní přírodní útvary; NP Göreme  skalní města a kláštery s dochovanými freskami; fakultativně vyhlídkový let balónem.

6. den

Ranní let do Prahy.

Podmínky