ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

To nejlepší ze Šrí Lanky

Památky, příroda i moře za pouhých 10 dnů!
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Tropický ráj Šrí Lanky nabízí dovolenou kombinující poznání starobylé kultury, překrásnou přírodu i příjemné pláže omývané vlnami Indického oceánu.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Šrí Lanka

Na co se můžete těšit?

  • Tajuplná a do nebes čnící Lví skála – symbol Šrí Lanky
  • Pohádková vysočina, kde je skryt Buddhův zub, "končí svět" a pěstuje se báječný čaj
  • Bohatě zbarvené buddhistické jeskyně v Dambulle
  • Vody oceánu a písečné pláže jihozápadu ostrova

Popis

Trápí vás nedostatek času, a přesto byste se rádi vydali do tropického ráje? Láká vás možnost ochutnat během pouhých 10 dnů z bohatého stolu různých zážitků, poznáváním starobylé kultury počínaje a odpočinkem na prosluněných plážích konče? Pak se tedy s námi vydejte na ostrov, jenž je díky své rozmanitosti právem nazýván Perlou Indického oceánu. Nejenom příroda a krásné pláže lákají návštěvníky všech věkových skupin. Magnetem je i bohatá historie a stavby s ní spojené, úsměvy a upřímná pohostinnost místních lidí. Zájezd je realizován ve vyšším standardu ubytování (tříhvězdičkové hotely) i poskytovaných služeb (polopenze, veškeré vstupy v ceně).

Program

1.–2. den

Praha – Sígirija:přílet ráno do Kolomba a přejezd do Sígiriji; odpolední návštěva jeskynních chrámů poblíž Dambully  – Rangírí Vihárája s bohatou freskovou výzdobou stovek Buddhů; nocleh v překrásném vesnickém prostředí pod majestátní Lví skálou.

3. den

SígirijaKandy: velkolepá a nedobytně vyhlížející pevnost zvaná "Lví skála" , jež osamoceně ční 200 m nad krajinou – fresky nebeských víl a důmyslný systém fontán; odpoledne přejezd do Kandy – kulturního srdce ostrova, cestou exkurze do zahrady koření spojená s ukázkou pěstování a užití mnoha různých druhů koření; v podvečer hudebně-taneční představení v Kandy korunované chůzí po žhavém uhlí.

4. den

Kandy – Nuvara Elija: chrám Buddhova zubu  – nejposvátnější a pro současnou Šrí Lanku nejvýznamnější místo; Peradeníja – největší botanická zahrada na ostrově; cesta výše do hor do někdejší horské usedlosti "malá Anglie" – oblast známá pěstováním kávy a později světově proslulého čaje, cestou návštěva čajových plantáží a továrny na zpracování čaje a zastávka u nádherného vodopádu Ramboda.

5. den

Nuvara Elija Ahangama: úchvatná Šrílanská vysočina  – náhorní step a "konec světa" s dechberoucími výhledy, ráno nenáročný okruh po NP Horton Plains; odpolední přesun na pobřeží Indického oceánu v jižní části ostrova – ubytování a první procházka po pláži.

6.–8. den

Ahangama: třídenní pobyt u moře – odpočinek na zlatavém písku, koupání, šnorchlování, možnost potápění.

9.–10. den

Ahangama – Praha: návštěva portugalského opevněného přístavuGalle  a chovné i záchranné stanice mořských želv; večer přesun na letiště a odlet z ostrova, přílet do ČR 10. den.

Podmínky