ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Ledová krása zimního Bajkalu

Dobrodružná výprava na okouzlující mrazivý Bajkal
poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rusko

Na co se můžete těšit?

  • Největší ostrov Olchon a přilehlé ostrůvky s různorodými ledovými útvary
  • Pohodlná základna v moderním dřevěném penzionu
  • Vydatná plná penze na ostrově složená z místních specialit
  • Výlety po zamrzlém Bajkale v terénních autech i na bruslích nebo na psím spřežení
  • Romantické západy slunce nad fascinujícími ledovými kreacemi

Popis

Málokde na světě najdete opravdu nádhernou fotogenickou krásu ledových útvarů jako v samotném srdci ruské Sibiře – na Bajkalu, nejhlubším jezeře světa. Obrovské ledové rampouchy, neuvěřitelně tvarované kry, led hladký jako zrcadlo, to vše v nedozírném prostoru klidné a mrazivé sibiřské přírody. Díky této pohádkové výpravě poznáte na vlastní kůži, proč se říká „zima jako v Rusku“. V druhé polovině února již ale ty nejtužší lednové mrazy poleví a zároveň se v tuto dobu naskýtá největší šance, že bude bajkalský led ideálně rovný a bezpečně pevný. Nebude chybět pravá ruská rozpálená baňa a tradiční rybí speciality. Jako základnu jsme zvolili největší ostrov Bajkalu Olchon, okolo kterého se nachází spousta menších ostrůvků, a jenž nabízí nejrozmanitější paletu ledových scenerií. Nenajdete lepší odpočinek než duchovní rozjímání při západu slunce s výhledem na blyštící se horizont. Vydejte se poznat a pocítit na vlastní kůži toto ledové království vytvořené přírodou.

Program

1. - 2. den

Letecky Praha – Moskva – Irkutsk; prohlídka centra – nábřeží Angary, tradiční dřevěné domy, pravoslavné chrámy.

3. den

Přejezd na ostrov Olchon, pověstný pro tradici šamanismu, do rybářské vesnice Chužir s mysem Burchan a posvátnou Šamanskou skálou, kde strávíme následující čtyři noci. Večerní pozorování západu slunce na mysu Burchan.

4. den

Po snídani se přepravíme auty po ledu na nejsevernější bod ostrova, k mysu Choboj. Po cestě se zastavíme u ostrova Chorancy na obhlídku nádherných ledových rampouchů, rostoucích uvnitř mnoha jeskyní. Večer návrat do Chužiru.

5. den

Vydáme se na opačnou severní stranu ostrova a prozkoumáme několik ostrovů včetně jednoho z nejhezčích ostrůvků celkého Bajkalu – ostrova Ogoj, na kterém se nachází buddhistická stúpa. Poslední zastávkou se stane ostrov Elenka a fotogenický západ slunce. Opět návrat do naší chužirské základny.

6. den

Průzkum ostrova dokončíme přejetím ostrova k „velkému Bajkalu“. U vesničky Uzury uvidíme největší ledové kry, jež se vytvářejí na zlomech ledových desek. Okolo poledne návrat do Chužiru a poslední průzkum této největší vesnice ostrova s návštěvou galerie místních umělců. Fakultativně při dobré kvalitě ledu možnost projížďky po zamrzlém Bajkalu na bruslích nebo s psím spřežením.

7. den

Po snídani návrat do Irkutsku a večer návštěva centrálního trhu, kde domů koupíme třeba vynikající uzenou rybu omula a další místní speciality.

8. den

Letecky Irkutsk – Moskva – Praha.

Podmínky