ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Pohodové Filipíny

To nejlepší z usměvavého tropického ráje
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
25. 10. – 5. 11. 202412 dní27381401
5. 2. – 16. 2. 202412 dní27381410

Na co se můžete těšit?

  • Dechberoucí scenérie Čokoládových hor a nejmenší primát na světě
  • Lodní výlety a šnorchlování na korálových zahradách
  • Uvolněná atmosféra ostrovů a odpočinek na panenských plážích
  • Novodobý přírodní div světa – tajuplná Podzemní řeka na Palawanu

Popis

Průzračné smaragdové moře s korálovými útesy a liduprázdnými plážemi, bujná tropická příroda, znamenitý třtinový rum, věčně usměvaví lidé s pohodovou náturou – to vše a ještě více nabízí filipínské centrální Visajské ostrovy a Palawan, snad nejkrásnější tropický ostrov na světě. Při jednodenních výletech budeme objevovat panenské písčité pláže, uskutečníme plavbu do nitra země proti proudu Podzemní řeky, jež byla zapsána na seznam Světového přírodního dědictví UNESCO. Na vlastní oči si prohlédneme kuriózní Čokoládové hory na sopečném ostrově Bohol, kde se také ukrývá národní symbol Filipín, nejmenší primát na světě – nártoun. Z naší základny na ostrůvku Panglao s proslulými "nekonečně dlouhými" písčitými plážemi pak budeme podnikat výlety za delfíny i šnorchlováním.

Program

1.–2. den

Praha – Manila: přílet na Filipíny, transfer do hotelu a odpočinek po dlouhé cestě; dle času příletu možnost podvečerní procházky po okolí.

3. den

Manila – Panglao: dopoledne přesun na ostrůvek Panglao s vyhlášenou dlouhou písčitou pláží Alona Beach – ubytování u moře a odpočinek s možností koupání.

4. den

Panglao – Bohol: návštěva chovné stanice nártounů nejmenšího primáta na světě a symbolu Filipín; pitoreskní Čokoládové hory (neobvyklé geologické formace – asi 1300 perfektně souměrně tvarovaných kopečků); plavba po řece Loboc v obklopení pestré tropické přírody; odpoledne návrat na Panglao.

5. den

Panglao – Cebu – Puerto Princesa: přesun trajektem na ostrov Cebu a následně přelet do hl. města ostrova Palawan.

6. den

Puerto Princesa: výlet do proslulé zátoky Honda Bay – plavba k místním ostrovům s možností koupání a oběda na bělostných písčitých plážích, pro zájemce šnorchlování u korálového útesu s bohatou podmořskou flórou a faunou.

7. den

Puerto Princesa: dopolední prohlídka města – novogotická Katedrála Neposkvrněného početí, návštěva Palawanského střediska pro ochranu divoké zvěře s chovnou stanicí krokodýlů;odpoledne koupání ve vodách Jihočínského moře na předlouhé písčité pláži Nagtabon.

8. den

P. Princesa – Sabang – El Nido: NP Underground River – plavba úchvatnou krasovou jeskyní proti proudu podzemní řeky několik kilometrů do nitra země; poté přejezd krajinou s pestrou tropickou přírodou.

9.–10. den

El Nido – letovisko s pitoreskními zátokami s průzračně čistou vodouvápencovými útesy: nezapomenutelné lodní výlety po ostrůvcích a lagunách soustroví Bacuit a Linapacan – jedny z nejhezčích tropických scenérií na světě s mnoha liduprázdnými plážemi.

11.–12. den

El Nido – Manila – Praha: dle návaznosti letů dopoledne poslední možnost odpočinku; po poledni letecký přesun do Manily a odlet domů, přílet do ČR 12. den.

Podmínky