ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

JAR a Namibie – putování po Orange River

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
15. 11. – 30. 11. 202416 dní45610420

základní program

15. 11. – 5. 12. 202421 dní45610410

vč. prodloužení o NP Kruger

Na co se můžete těšit?

  • Pětidenní vodácký "čundr" po Orange River – nejdelší řece jižní Afriky
  • Kapské Město – Stolová hora, koloniální Long Street
  • NP mys Dobré naděje – nezapomenutelný symbol Afriky
  • Výlet do Namibie nad druhý největší kaňon světa na řece Fish River
  • Možnost prodloužení o NP Kruger

Popis

Cílem této expedice je splutí části nejdelší řeky jižní Afriky Orange, jež tvoří přirozenou hranici mezi JAR a Namibií. Zveme vás na pětidenní čundr po opuštěné řece meandrující africkou pouští. Kdo z návštěvníků Afriky na vlastní kůži zažije táboření v divoké africké pustině? Velkým kontrastem této výpravy je i návštěva Kapského města. Toto žijící muzeum koloniální éry nás přivítá příjemným klimatem i neopakovatelnou atmosférou. Pobyt v Africe je možné prodloužit o výlet na safari do NP Kruger.

Program

1. den

Odlet z Prahy v odpoledních hodinách.

2.–3. den

Přílet do Kapského Města, ubytování v lodži v centru města; zajištění víz do Namibie, což ovlivní další program. V plánu máme výstup na Stolovou horu – nezapomenutelné pohledy na Kapské Město, prohlídku působivé botanické zahrady s unikátní endemickou flórou – fynbos, návštěvu mořského muzea dvou oceánů a procházku po koloniálním centru města.

4. den

Celodenní výlet na mys Dobré naděje: Nejprve pojedeme lodí po Hout Bay k lachtaním koloniím, poté vystoupíme k majáku na Cape Point a pěšky přejdeme na mys Dobré naděje. V poledne si uděláme piknik na pláži – pokud budeme mít trochu štěstí, uvidíme velryby. Po obědě pozorování tučňáků v Simon´s Townu a večer před odjezdem pivko na Long Street.

5. den

Odjezd z Kapského města na sever přes Cedrové hory až na hranici s Namibií – cestou nákup potravin na řeku. Překročení hranice do Namibie a dojezd do kempu u Orange River.

6.–10. den

Putování po Orange River – opravdový africký čundr! Zažijte pět nezapomenutelných dnů v opuštěném kaňonu řeky v africké poušti. Kolik návštěvníků Afriky se může pochlubit, že spal mimo oplocený kemp v nitru přírody? Pádlování, táboření, ale i rybaření, to jsou hlavní cíle této výpravy. Závěrečný den dojedeme na konec plavby a autem se vrátíme do úvodního kempu.

11.–12. den

Průjezd namibijskou pouští, Fish River Canyon – druhý největší kaňon světa. Výlet autem na vyhlídku do nitra kaňonu, koupání v termálních lázních Ais-Ais a relaxace po tripu.

13.–14. den

Celodenní přejezd zpět do Kapského města – procházka na Green Square Market a nákup suvenýrů; případně další alternativní program – kurz surfingu, kitingu ve False Bay, lodní výlet po Table Bay, západ slunce na Lion´s Head atd.

15.–16. den

Odlet z Afriky a návrat do ČR.

Prodloužení

SAFARI V NP KRUGER

15. den

Odlet ze Zimbabwe do jihoafrického Johannesburgu; přejezd mikrobusem do kraje Mpumalanga, ubytování v lodži.

16.–18. den

Tříden­ní pozorování zvěře v jednom z nejznámějších národních parků Afriky Kruger, který je vyhlášený velkým množstvím divoké zvěře.

19.–20. den

Přejezd Dračích hor, návštěva Blyde River Canyonu (3. největší kaňon světa), návrat do Johannesburgu; odlet a návrat do ČR.

Podmínky