ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Londýn na kole

dovolená na kole1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Anglie, Velká Británie

Na co se můžete těšit?

  • Letecky v menší skupině
  • Ubytování v hotelu nedaleko centra města
  • Po husté síti cyklostezek
  • Přiměřeně pestrý koktejl zajímavostí

Popis

Od roku 2010, kdy byl v Londýně zaveden systém veřejných půjčoven kol, se síť cyklistických magistrál a stezek neuvěřitelně rozrostla a kolo se stalo v Londýně velmi oblíbeným dopravním prostředkem. A právě toho využíváme v našem dalším zájezdu ze série městské cyklistiky. Londýn je rovinatý a cyklostezky kopírují síť kanálů, jež nám mnohdy pomohou zapomenout na rušný život nad námi. Na kole budeme v přiměřeném tempu objevovat krásy tohoto velkoměsta s architektonickými skvosty let minulých i současných. Pokusili jsme se namíchat dostatečně pestrý koktejl zajímavostí od historie až po současnost, od pamětihodností až po zeleň parků. Záleží už jen na vás, jak se rozhodnete si jej vychutnat. Některá místa si prohlédneme ze sedla kola, jiná samozřejmě i zevnitř. Oproti ostatním evropským městům má Londýn jednu velkou výhodu. Mnohé přední galerie, muzea a další místa můžete navštívit zcela zdarma. Ministerstvo kultury totiž tyto instituce podporuje a financuje z peněz, které vybere z „hazardu“ (gamblingu).

Atmosféru našeho zájezdu vám přiblíží fejeton Terezy Boučkové – zde.

Program

1. den

Odlet ráno/dopoledne z Prahy do Londýna, ubytování, vyzvednutí kol v Southbank, odpolední a večerní projížďka: Trafalgar Square, The National Gallery, přes St. Jame's Park a kolem Buckingham Palace do Hyde Parku, návrat do hotelu (16 km).

2. den

„Překvapení na nábřeží“ – z hotelu v Claphamu po nábřeží kolem Tate Modern, St Paul’s Cathedral, Royal Courts of Justice do British Museum, návšteva muzea; od něj přes Soho, Covent Garden a Leicester Square do Westminster Abbey; Palace of Westminster, House of Commons, Big Ben, prohlídka; poté návrat do hotelu (29 km).

3. den

„Putování za nultým poledníkem“ – z hotelu po jižní straně Temže kolem Shakespeare’s Globe Theatre na Monument (památník velkého požáru Londýna, 62 metrů vysoká věž v City poblíž London Bridge); bývalý královský palác Tower of London; starými doky do moderní části města Docklands, obchodního centra Londýna; jakmile opustíme mrakodrapy, projedeme kolem farmy Matchute na Isle of Dogs za kterou se vnoříme do tunelu pod Temží, který nás zavede ke Cutty Sark a National Maritime Museum až ke Greenwich Observatory s nultým poledníkem; po prohlídce se vrátíme zpět k řece a pojedeme lodí zpět do centra města a do hotelu (32 km). 

4. den

„To se musí vidět“ – přes Hyde Park, Little Venice, Abbey road Beatles crossing do Sherlock Holmes Museum; poté přes Regent’s park kolem London ZOO do Camden Town (rozchod), odtud k British Museum (rozchod), na jih přes Temži a South Bank do hotelu (35 km).

5. den

„Pryč z centra“ – kolem stadionu Wimbledon přes Richmond Park plný vysoké zvěře za nepřeberným množstvím krásné květeny v Kew Botanic Garden; podél Temže zpět (40 km).

6. den

„Muzea a nákupy“ – Victoria and Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum (rozchod); po kulturním zážitku v muzejích navštívíme jeden z nejluxusnějších a nejproslulejších obchodních domů na světě Harrods; dále kolem Buckingham Palace a Westminster na South Bank kde vrátíme kola; metrem zpět do hotelu; dle letových řádů odjezd na letiště a odlet do Prahy (15 km).

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ