ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Gruzie – silvestrovské lyžování na Kavkaze

lyžování a skialpinismus1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Gruzie

Na co se můžete těšit?

  • Týdenní letecký lyžařský pobyt ve Velkém Kavkazu
  • Lyžařské středisko Gudauri pod pětitisícovým Kazbekem
  • Prohlídka překrásného Tbilisi s neopakovatelnou atmosférou
  • Výlet do Kachetie – proslulé vinařské oblasti
  • Relaxace v tradičních sulfamorových lázních

Popis

Gruzie se v posledních letech objevuje v hledáčku cestovatelů a turistů stále častěji. Stala se oblíbeným cílem díky panenské přírodě, jedinečné kultuře i mimořádné pohostinnosti místních obyvatel. Většina návštěvníků však do této kouzelné země cestuje pouze v letních měsících, což je trochu škoda. Zkuste s námi objevit i další kouzlo Gruzie, čarovnou zimu. V rámci našich lyžařských programů vám nabízíme možnost si vybrat mezi dvěma kavkazskými lokalitami – Svanetií na severozápadě Gruzie a rozlehlým moderním lyžařským centrem Gudauri severně od Tbilisi.

Cílem tohoto zájezdu je lyžařské středisko Gudauri v těsné blízkosti majestátního pětitisícového vrcholu Kazbek. Leží na východní výspě vysokého Centrálního Kavkazu, pouhých 120 km od gruzínské metropole Tbilisi. Bylo vybudováno již za dob sovětské nadvlády, ale teprve před několika lety se proměnilo v rozlehlé a velmi příjemné lyžařské středisko.

Lyžařský pobyt si zpestříme několika dny poznávacího programu. Dopřejeme si vycházku po mimořádně okouzlujícím centru starého Tbilisi a zrelaxujeme se v místních sulfamorových termálních koupelích. Jeden den uskutečníme celodenní výlet do Kachetie, nejznámější gruzínské vinařské oblasti, a kromě ochutnávky vyhlášeného vína navštívíme také klášter Bodbe, kde je pochována patronka gruzínského křesťanství sv. Nino. 

Naše smysly bude po celou dobu pobytu v Gruzii těšit i vyhlášená gruzínská kuchyně. Ochutnáme například vynikající pečený baklažán, placky chačapuri plněné ovčím sýrem, chinkali se směsí masa a cibule, saláty z čerstvé zeleniny i různé druhy domácích sladkostí.

Přečtěte si článek Ruch a pohostinnost gruzínských uliček - o krásách a zajímavostech Gruzie, jehož autorem je Petr Novotný, ředitel CK Adventura.

Program

1.–2. den

Letecky Praha–Tbilisi, přílet v brzkých ranních hodinách, transfer do Gudauri, ubytování, celodenní lyžování.

3.–5. den

Celodenní lyžování v horském středisku Gudauri; možnost fakultativního výletu do městečka Kazbegi s pěším výletem ke klášteru Cminda Sameba, efektně položeného přímo v úbočí dominantního bývalého vulkánu Kazbek (5033 m), nyní nazývaného gruzínsky Mkinvartsveri. Silvestrovská oslava v horském penzionu v Gudauri.

6.–7. den

V dopoledních hodinách přesun do Tbilisi – prohlídka krásného historického centra, procházka křivolakými uličkami starého města, bulvár Rustaveli, náměstí Svobody a výstup k pevnosti Narikala, pro zájemce návštěva sulfamorových termálních lázní. Druhý den celodenní výlet do Kachetie – vinice v Telianské dolině, nejlepší vinařské oblasti Gruzie, návštěva vinařství v Kvareli a samozřejmě ochutnávka vína; významný klášter Bodbe; večerní návrat zpět do Tbilisi.

8. den

Letecky zpět do Prahy

Podmínky