ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Základní kurz pohybu na via ferratách

Naučte se na via ferratách pohybovat bezpečně!
turistické zájezdy1 nenáročný program★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Česko, Německo

Tento zájezd pro vás připravíme na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Seznámení se s pohybem po via ferratách
  • Ubytování v penzionu v Dolní Světlé
  • Vhodné pro úplné začátečníky
  • Aktivní víkend v Lužických horách

Popis

Jištěná cesta, italsky via ferrata či německy Klettersteig, je cesta vedoucí náročným horským terénem, jež je zabezpečena kovovými jistícími lany a dalšími umělými pomůckami. Taková cesta zpřístupňuje horolezecké terény i zdatnějším turistům. K bezpečnému sebezajištění na fixní lano slouží ferratový set s tlumičem pádu, který je však třeba správně používat. K tomu vám nabízíme naše kurzy. Jištěné cesty nejsou samozřejmě vhodné pro účastníky, kteří trpí závratí, ale na kurzech si svoji odolnost můžete bez obav vyzkoušet, pokud si nejste jistí.

Během intenzivně laděného víkendu v nádherném prostředí Lužických hor vás naši instruktoři seznámí se základy bezpečného pohybu na jištěných cestách i s potřebným vybavením. Nově nabyté zkušenosti si budete moci vyzkoušet na cvičné zajištěné cestě na německé straně Lužických hor u městečka Kurort Jonsdorf.

Program

1. den

Odpolední odjezd, v podvečer příjezd do Dolní Světlé, po večeři seznámení s programem kurzu a povídání o vzniku a typech via ferrat.

2.–3. den

Během dvou dnů proběhne teoretický a praktický nácvik na via ferratách v německé části Lužických hor v oblastech Spitzberg nebo Nonnesteig, příp. na Pastýřské stěně v Děčíně. Nácvik na skalkách, slaňování, spouštění a jiné techniky. V neděli odpoledne odjezd, příjezd ve večerních hodinách.

Podmínky