ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kanáry – Lanzarote, Fuerteventura a Gran Canaria

Sahara a Karibik v jednom
poznávací zájezdyturistické zájezdy1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
6. 11. – 13. 11. 20248 dní16821405

Termín a cena jsou předběžné a budou upraveny na jaře 2024.

6. 3. – 13. 3. 20248 dní16821401

Na co se můžete těšit?

  • „Saharská“ pevnina, „karibské“ moře, španělská pohoda
  • Stavby známého architekta Cesara Manriqueho
  • Příjemné procházky, odpočinek i zajímavé památky
  • Sopečné kužely, palmové oázy, rybářská městečka

Popis

Vnímat toto sympatické atlantické souostroví, které je součástí Španělska, jen jako plážovou destinaci by bylo velkou chybou. Koupání je zde samozřejmě také velmi příjemné, ale aktivnějším cestovatelům nabízejí "Kanáry“ především krásnou, romantickou, velmi pestrou a často překvapivě opuštěnou přírodu. Navštívené ostrovy leží blízko Afriky a tu evokuje i jejich polopouštní charakter, efektně kontrastující s tyrkysově zbarveným mořem. Jejich vulkanický kopcovitý reliéf nedosahuje velkých nadmořských výšek, nicméně jen Lanzarote zdobí na 300 sopečných kuželů. Vystupují z často až měsíční krajiny, místy ozeleněné palmovými oázami v zaříznutých údolích. Fuerteventura má ještě o něco divočejší přírodu s pestře zbarvenými hřebeny hor. Pro své skvělé pláže je nazývána "Karibikem" východního Atlantiku. Rozsáhlé písečné duny na severu ostrova nás naopak přenesou do nitra Sahary. Při pobřeží obou ostrovů si vychutnáme také příjemnou atmosféru původních rybářských městeček a ve vnitrozemí narazíme na rázovité vesničky s osobitou architekturou. Na závěr ochutnáme ještě něco z ostrova Gran Canaria. Procházkami a odpočinem v hlavním městě Las Palmas zakončíme naše putování. 

Program

1. den

Letecky Praha – Lanzarote.

2.–3. den

Lanzarote: třídenní program po ostrově – vyhlídkový okruh v NP Timanfaya, jihozápadní vulkanické pobřeží a černá pláž, saliny, pěší výlet z vesničky Fermes či Haría (2-3 h), pohoří Risco de Famara (asi 3 h), vulkán Corona (asi 2 h), řada originálních vyhlídek a jeskyní dotvořených architektem Césarem Manriquem, bývalé hlavní město Tequise, vycházka kolem kráteru (asi 4 h), koupání na pláži La Famara a dalších; výhled na zelené jezírko El Golfo

4. den

Playa Blanca – plavba trajektem na Fuerteventuru do oblasti Corralejo, rozsáhlé písečné duny severovýchodním pobřeží kontrastující s tyrkysovými vodami Atlantického oceánu.

5. den

Los Molinos – opuštěné západní pobřeží s krásnou pláží a výbornou restaurací; pěší výlet do soutěsky (2-3 h); Betancuria –historická vesnice v příjemné zeleni, pobřežní vesnička Ajuy a pěší výlet do přímořské jeskyně (asi 1 h), větrné mlýny kolem Antiguy.

6. den

Poloostrov Jandía:  pohodový trek přes Gran Valle na nádhernou pláž Cofete (cca 8 km, 2 h); pro zájemce možnost výstupu soutěskou Barranco de Vinamar na nejvyšší vrchol rozeklaného pohoří Pico de la Zarza (807 m, nejnáročnější túra, asi 5 h), pro ostatní delší plážování); výlet k majáku Faro de la Entallada s krásnými výhledy.  

7. den

Ranní odjezd lodí na ostrov Gran Canaria: Teror – jedno z nejkrásnějších a nejstarších obydlených městeček na Kanárských ostrovech a poutní místo, kde se údajně zjevila Madona;  malebné město Arucas, výstup (asi 1 h) ke skalnímu útvaru Roque Nublo.

8. den

Dle odletu návštěva Kolumbova domu v Las Palmas a trhu ve starém městě, letecky návrat do Prahy.

Podmínky