ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kanárské ostrovy – Tenerife, La Palma a La Gomera

Nad oblačnými vrcholky ve vodách Atlantiku
poznávací zájezdyturistické zájezdy1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
14. 11. – 22. 11. 20249 dní16824402

POSLEDNÍ VOLNÉ MÍSTO - Termín a cena jsou předběžné a budou upraveny na jaře 2024.

29. 2. – 8. 3. 20249 dní16824401

aktuálně plno

Na co se můžete těšit?

  • Ostrovy věčného jara a velkolepých horských scenérií
  • Poznávací program s pěšími výlety
  • Procházka měsíční krajinou i odpočinek na pláži
  • Pico del Teide  a NP Garajonay

Popis

Vnímat toto sympatické atlantické souostroví, které je součástí Španělska, jen jako plážovou destinaci, by bylo velkou chybou. Koupání je zde samozřejmě také příjemné téměř v jakoukoli roční dobu, ale pro aktivnější cestovatele bude hlavním lákadlem především krásná romantická příroda, velmi pestrá a často překvapivě opuštěná.

Všechny tři nabízené ostrovy jsou mimořádně přitažlivé svojí kulturou, památkami i historií a zároveň jsou těmi nejhornatějšími ze všech "Kanárů". Přírodní půvaby se zde snoubí s mnoha dalšími zajímavostmi do jedinečné kombinace. Tenerife dokonce vévodí nejvyšší hora Španělska – Pico del Teide (3718 m), která je ale díky lanovce dobře dostupná. Geomorfologickým unikátem La Palmy je obrovská sopečná kaldera Taburiente, jež nabízí dramatické výhledy do tisícimetrové hloubky svých kolmých rozervaných stěn. Perlou Gomery je pak nepochybně prastarý vavřínový prales národního parku Garajonay. Díky silnicím vedoucím až do vysokých nadmořských výšek se na ostrovech dají naplánovat krásné vycházky a túry, aniž by při nich bylo nutné zdolávat náročná převýšení. Pojďme také společně nahlédnout do bezstarostného životního stylu místních obyvatel a nechme se pohoupat vlahými vlnami Atlantiku. Ochutnáme od všeho trochu – vyzkoušejte to s námi!

Program

1. den

Letecky Praha – Tenerife a následný přejezd lodí na ostrov La Palma.

2. den

Roque de los Muchachos (2396 m) – pohodlný výjezd pronajatým minibusem na nejvyšší vrchol celého hřebene, vyhlídka na jedinečný sopečný kráter, panoramatické výhledy na nekonečný Atlantik a do strmých rozervaných stěn obrovského skalního hrnce Caldery de Taburiente, procházka podél kráteru.

3. den

Caldera de Taburiente – výlet do nitra zeleného moře kaldery s vrcholky i zákoutími, cestou zastávka u pastelově barevného vodopádu Cascada de Color.

4.den

Fuencaliente – nejjižnější oblast ostrova: maják El Faro a vulkány Teneguía z r. 1971. Předposlední vulkanická erupce vytvořila na La Palmě zajímavost, která láká turisty – vulkán San Antonio; možnost ochutnávky místních vín.

5. den

Brzy ráno trajektem na ostrov La Gomera: nejvyšší vrchol ostrova Alto de Garajonay, vavřínový prales NP Garajonay, kolem vodopádu do malebné vesničky Hermigua.

6. den

Západní strana ostrova Gomera: stolová hora La Fortaleza s kruhovými výhledy, horské městečko Chipude, rozeklaná údolí, koupání v Atlantiku.

7. den

Dopoledním trajektem na Tenerife: prohlídka koloniálních městeček na severu ostrova – San Cristóbal de La Laguna , Puerto de la Cruz, Santa Cruz; čas na koupání v přílivových bazéncích.

8. den

NP Teide: výstup do podvrcholové oblasti (na vrchol lze jen se zvláštním povolením) Pico del Teide (3718 m) s pomocí lanovky – obvyklé jsou zde nadoblačné výhledy až na sousední ostrovy, procházky pod vrcholem, sestup pěšky nebo také lanovkou.

9. den

Dle času odletu poslední koupání či poslední nákupy; letecky zpět do Prahy.

Podmínky