Menu

Výsledky vyhledávání fráze "{{ query }}"

{{ group.group }}

Nic nebylo nalezeno :(

přejít na podrobnější hledání »

Speciální nabídka

Datum odjezdu nejdříve:
Datum příjezdu nejpozději:
Zájezdy s datem odjezdu ve vybraném měsíci nebo roce:

UbytováníUbytování

UbytováníStravování

UbytováníDoprava

UbytováníStandard služeb (poznávací zájezdy)

UbytováníFyzická náročnost (aktivní dovolená)

CenaCena

Vybrané filtry:nic nebylo zvolenozrušit všechny filtry

Azurového pobřeží a Horní Provence - gastronomie

Azurového pobřeží a Horní Provence - gastronomie

Kuchyně Azurového pobřeží se velmi podobá té provensálské. Zmíníme zde tedy pouze několik specialit a pro obecnější představu nahlédněte do části týkající se Provence. V okolí Marseille je to tamní bujabéza (bouillabaisse - bujabes) – polévka, jež byla tradičně připravována ženami rybářů ze zbytků ryb, které se jim nepodařilo prodat na trhu. Především ve východní části pobřeží je pak patrný vliv Itálie, o kterém svědčí mezi místními oblíbené ravioli plněné chřestem, krevetami či pestem a rozličné druhy pizzy. Nice se vyznačuje vlastními kulinárními specialitami. Patří mezi ně například cizrnová placka socca (soka) či pissaladière (pisaladjér), koláč se smaženou cibulkou, ančovičkami a černými olivami.

K oblíbeným vínům patří rosé z Bandolu a Cassisu či vína z okolí Nice. Mezi nejpopulárnější aperitiv patří jednoznačně anýzový pastis.

Žádost o zaslání tištěných katalogů

KATALOG POZNÁVACÍ ZÁJEZDY 2018 / 2019

Pokud o katalog máte zájem, neváhejte poslat tuto objednávku. V případě, že jste s námi cestovali v posledních 2 letech, tak Vám katalog přijde automaticky. Katalog rozesíláme po 22. 11. 2017.

Katalogy posíláme pouze po ČR. Pro zájemce mimo ČR máme připraven katalog ke stažení ve formátu PDF na stránce katalogy v PDF (aktuálně ještě katalogy 2017/18).

Tištěné aktivní katalogy se změnily na internetové! Všechny zájezdy z katalogů DOVOLENÁ NA KOLE a TURISTIKA najdete nyní pouze on-line na našem webu.