ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Silvestr na kole na italsko-francouzské Riviéře

Ligurie a Azurové pobřeží
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlnědovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
28. 12. 2024 – 5. 1. 20259 dní11143501

Na co se můžete těšit?

  • Cyklopobyt u moře na Květinové riviéře, výlety s podporou autobusu
  • Festivalové Sanremo, knížectví Monako, Monte Carlo
  • Vyjížďky po cyklostezkách i do horských vesniček
  • Ubytování v mobilhomech s polopenzí

Popis

Riviéra je naprosto specifickým a výjimečným koutem Itálie a Francie. Jde o oblast tzv. věčného jara, kraj teplomilné vegetace obklopený vysokými horami, díky kterým je zde i v zimě mírné klima. Výhody a krásu tohoto koutu Evropy si uvědomili i mnohé slavné osobnosti a boháči, kteří si zde postavili domy a užívají si příjemné přímořské atmosféry po celý rok. Krajem vede nově otevřená cyklostezka podél moře, postavená na trase bývalé železnice. Z ní občas odbočíme i na výlety do horských městeček a bočních údolí. Bydlet budeme v příjemném kempu plném exotické flóry přímo u moře v západní části italského města Sanremo, které je nejznámějším a nejvyhledávanějším letoviskem Květinové riviéry (Riviera dei Fiori). Poznejte s námi kraj květin, parfémů, levandule, bohaté smetánky a výborného jídla a pití.

Program

1.–2. den

Odjezd večer, noční přejezd do Itálie k Sanremu, ležícímu nedaleko hranic s Francií; příjezd do kempu, ubytování a odpočinek; na kole či pěšky po cyklostezce do Sanrema (12 km).

3. den

Po cyklostezce starým železničním tunelem do přímořské Bordighery s palmovou promenádou a odtud k pozůstatkům římského města Albintimilium ve Ventimiglii (25 km) či výšlap do městečka Seborga (500 m n. m.), které z recese vyhlásilo nezávislost na Itálii (38 km); možnost prodloužení přes malebnou Vallebonu plnou spletitých a strmých kamenných uliček (+5 km) či další městečka (+14–26 km).

4. den

Autobusem do Monaka, druhé nejmenší země na světě: Monte Carlo, katedrála s hrobem Grace Kelly, fakultativně návštěva Oceánografického muzea, Knížecího paláce, nebo Exotické zahrady s komplexem jeskyní Grottes de l’Observatoire (den bez kol).

5. den

Autobusem do Dolceacqua – údolí známé pěstováním oliv Taggiasca a červeného vína Rossese a středověké město s mohutnou hradní zříceninou a jednoobloukovým mostem známým z Monetových obrazů; na kole údolím řeky Torrente Nervia do typického ligurského horského městečka Pigna, propleteného sítí úzkých uliček, schodišť a oblouků (25 km); řada možností prodloužení do výše položených vesniček (+7–27 km) či možnost dojezdu do kempu (+20 km).

6. den

Autobusem do malebného francouzského městečka Èze vystavěného na skále, komentovaná prohlídka parfumerie (výroba a prodej francouzských parfémů) a fakultativně procházka zahradou sukulentů s rozhledem po celém Azurovém pobřeží; přesun na poloostrov Saint-Jean-Cap-Ferrat a fakultativně návštěva skvostné Rotschildovy vily s rozsáhlými zahradami plnými exotických rostlin nebo individuálně procházka po okolí (den bez kol).

7. den

Autobusem do Imperie a na kole po pobřežní cyklostezce zpět do kempu přes přímořská městečka San Lorenzo al Mare Santo Stefano (27 km); možnost variantních tras vnitrozemím s olivovými háji přes vesničky s krásnými výhledy na moře a pobřeží (+5–30 km); z pláže v kempu možnost sledovat silvestrovský sanremský ohňostroj.

8.–9. den

Pobřežní cyklostezkou na kole přes Sanremo do vesnice Bussana Vecchia – celosvětově známé sídlo mnoha umělců, kteří se usídlili v rozvalinách staré vesnice poničené zemětřesením (24 km); možnost prodloužení přes Poggio di Sanremo (+5 km); pozdně odpolední odjezd, návrat následující den dopoledne.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ, CYKLOVLEK, DOPRAVA, MOBILHOMY