ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Totes Gebirge – prodloužený skialpový víkend

Užijte si lyžařské dobrodružství bezpečně!
lyžování a skialpinismus2 středně náročný program★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
9. 2. – 11. 2. 20243 dny13719401

uzavřeno

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicovité skialpové túry v malebné oblasti Totes Gebirge
  • Vhodné pro mírně a středně pokročilé skialpinisty
  • Krásné prostředí modřínových lesů a vápencových skal
  • Ubytování na horském penzionu s polopenzí

Popis

Přijměte pozvání na skialpový prodloužený víkend do malebného pohoří Totes Gebirge („Mrtvé hory“) nacházející ho se v Rakousku v severní části spolkové země Štýrsko a na jižním okraji Horního Rakouska. Tvoří jej největší vápencová náhorní pláň ve Východních Alpách. Průměrná nadmořská výška plošiny je od 1600 do 1800 metrů. Z ní vyrůstají vápencové štíty a pod nimi se rozkládají modřínové lesy. To vše v příjemné dojezdové vzdálenosti Česka. A navíc pro mnoho z nás známá lokalita z lyžování ve skiareálech Hinterstoder nebo Wurzeralm.

Prodloužený skialpový víkend je určen mírně až středně pokročilým skialpinistům s dobrou fyzickou kondicí a technikou jízdy ve volném terénu, případně všem, kdo si chtějí tyto dovednosti dále rozvíjet a naučit se něco nového. Program je kombinací krásných túr, které začínají stoupáním mezi modříny a končí na nekonečných bílých pláních. Pohyb v zimním horském terénu je limitován stupněm lavinového nebezpečí, a proto i problematika lavinové prevence patří k zásadním bodům výuky a podle něj je upravován program a túry. 

Kurz je veden českým horským vůdcem s licencí UIAGM.

Nevíte, co si s sebou zabalit? Podívejte se na doporučenou skialpinistickou výbavu na naše zájezdy.

Program

1. den

Brzký ranní odjezd z Prahy do rakouského Vorderstoderu; výjezd po silnici nad Vorderstoder k horskému penzionu Lindbichler; ubytování, úvodní odpolední túra na Tamberg (1516 m), večerní briefing a plánování túry na další den, večeře.

2. den

Túra na Brennert (Die Wilde) (1881m): od penzionu se popovezeme autem k bývalým vlekům ve Vorderstoderu; na lyžích lesními cestami na Wilde Alm, odtud již po otevřené planině s nádhernými výhledy na Stodertal až na vrchol s křížem; sjezd do údolí v trase výstupu.

3. den

Túra na Kleine Scheibe (1836 m): od penzionu se popovezeme do Stodertalu; na lyžích přes Bären Alm dojdeme do Türkenkarscharte (1740 m), odtud již lehce na vrchol Kleine Scheibe; sjezd do údolí; odpoledne odjezd do Prahy, návrat ve večerních hodinách.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA