ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Zážitková Austrálie a Tasmánie

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
15. 1. – 1. 2. 202518 dní51923510

TERMÍN 2025

Na co se můžete těšit?

  • Netradiční a zážitkové destinace v malé skupince 6–8 osob
  • Ochutnávky vína v Barossa Valley
  • Krásy Klokaního ostrova
  • Zážitková jízda vlakem pralesem v Puffing Billy
  • Přírodní poklady Tasmánie

Popis

Toto je novinka v naší nabídce – výjimečný zájezd po netradičních destinacích se spoustou zážitků, samozřejmě s českým průvodcem.

Začneme tradičně v Sydney, kde nesmíme minout slavnou Operu. Poté se přesuneme do kulturní metropole Melbourne, odkud je naplánován krásný výlet na scénický a ikonický vlak Puffing Billy, z něhož můžete vystrčit nohy za jízdy ven a přitom se kochat divokou džunglí.

Následně se vydáme na jednu z nejhezčích pobřežních cest – Great Ocean Road – plnou koal, až dojedeme k dalšímu klenotu – Klokanímu ostrovu, což je místo vyhlášené svou přírodou, plážemi, klokany nebo třeba i lachtany. Odtud budeme pokračovat do Adelaide, k famózní ochutnávce vína v jedinečném Barossa Valley.

A na závěr nás čeká pořádná tečka – návštěva přírodního ráje v podobě ostrova Tasmánie, kde uskutečníme několik skvostných přírodních zastávek. Tak na co čekat? Jedná se o hlavní sezonu a čekáme krásné počasí!

Program

1.–2. den

Let na trase Praha (Vídeň) – Sydney s přestupem dle konkrétního letového řádu a příletem 2. den večer, případně 3. den brzy ráno.

3. den

Sydney: přivítání s českým průvodcem a transfer do hotelu v blízkosti centra města; odpoledne krátší prohlídka největší metropole Austrálie, odpočinek a aklimatizace po dlouhé cestě.

4. den

Sydney: celodenní poznávání města – prohlídka asi nejhezčího přístavu světa se světoznámou Operou a ikonickým mostem Harbour Bridge, návštěva královských botanických zahrad a zastávka ve starobylé čtvrti Rocks a okolí; odpoledne (dle počasí) pobyt na slavné pláži Bondi Beach – procházka "coastal walk" či koupání. V ceně také vstup na Sydney Tower a exkurze do útrob slavné Sydney Opera House.

5. den

Sydney Melbourne: ráno transfer na letiště a krátký přelet do Melbourne; odpoledne prohlídka metropole Melbourne a jejích nejzajímavějších částí – pohodovou procházkou projdeme známá místa a ty nejhezčí vyhlídky.

6. den

Melbourne scénický vlak, Yarra Valley, případně tenis:krásný výlet za město na místní atrakci – Puffing Billy train, což je vyhlídkový otevřený vlak, který projíždí džunglí. Jednak si budete moci vystrčit nohy z vlaku ;-), a zároveň si užijete skvělé výhledy do přírody – to musíte zažít! Odpoledne se zastavíme ve vytipovaném vinařství ve známé oblasti Yarra Valley.

Alternativně nabízíme sportovním nadšencům náhradní program, kdy se budou moci vydat na světoznámé tenisové kurty na grandslamový turnaj Australian Open – k mání budou i večerní lístky!!! (vstupenky nejsou v ceně zájezdu).

7. den

Melbourne – Great Ocean Road: ráno se vydáme mikrobusem na vyhlášenou scénickou cestu – slavnou pobřežní Great Ocean Road a projedeme si jednu z nejhezčích částí pobřeží Austrálie – uvidíte koaly v přírodě a také slavnou skalní formaci Dvanáct apoštolů.

8. den

Cesta ke Kangaroo Island: dokončení Great Ocean Road se skvělými výhledy a následně delší cesta do blízkosti vstupu na Kangaroo Island – Klokaní ostrov.

9. den

Kangaroo Island: ráno trajekt na Klokaní ostrov – celodenní prohlídka a průzkum tohoto úžasného ostrova, kde uvidíme nejen volně žijící klokany, ale i další zvířecí druhy, jako jsou lachtani aj.; dále navštívíme krásné pláže s možností koupání; nocleh na ostrově.

10. den

Kangaroo Island – Adelaide: dopoledne ještě pobyt na ostrově a dle času trajektu přesun mikrobusem do Adelaide na nocleh.

11. den

Adelaide Barossa Valley: celodenní výlet do krásné oblasti údolí Barossa, kde uvidíme přírodní okolí Adelaide, ale hlavně navštívíme několik vinic a vinařství, kde budeme stylově ochutnávat místní vyhlášená vína – můžete se těšit na pěknou degustaci v krásném prostředí.

12. den

Adelaide: dopoledne prohlídka města; odpoledne volno k odpočinku – lze vyrazit na pláž.

13. den

Adelaide – Tasmánie: transfer na letiště a místní přelet do Tasmánie – po přistání v Hobartu následuje odpolední přejezd mikrobusem – cestou procházka ke krásným vodopádům Russel Falls; dále jízda přírodou Tasmánie až do městečka Queenstown.

14. den

Cradle Mountains NP: celodenní návštěva nejkrásnějšího národního parku v Tasmánii a působivé procházky nejhezčí přírodou Tasmánie – Cradle Mountains jsou opravdový přírodní klenot tohoto ostrova, uvidíme i místní zvířectvo, jako je wombat, klokan aj.; dojezd na ubytování.

15. den

Bay of Fires – Bicheno: přesun mikrobusem na východní pobřeží až k oblasti Bay of Fires / Gardens, kde můžete vidět působivé a divoké pláže, balvany s oranžovými lišejníky – skvělé fotogenické místo a možnost se i vykoupat; následný přesun po pobřeží do městečka Bicheno, kde se dají zahlédnout tučňáci.

16. den

Freycinet NP: celodenní návštěva krásného národního parku a vyhlášené zátoky Wineglass Bay – skvělé procházky, výlety a vyhlídky, dle času a podmínek i možnost koupání; k vidění by měli být klokani, wombati, tasmánský čert ad.; nocleh v oblasti.

17.–18. den

Letecký návrat: ráno přesun na letiště do Hobartu, lokální let do Melbourne/Sydney (dle mezinárodních letenek) a odtud odlet zpět do Evropy – návrat do Prahy 18. den.

Podmínky