ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Patagonie a Ohňová země – turistika a treking

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
22. 2. – 13. 3. 202520 dní25871501

Na co se můžete těšit?

  • Světové známé treky a túry nalehko
  • Argentina – NP Los Glaciares
  • Chile – NP Torres del Paine
  • Ohňová země a divočina Ohňových And
  • Ubytování v hotelech, na treku v Torres del Paine v kompletně vybavených zapůjčených stanech

Popis

Patagonie – jižní část Argentiny a Chile je proslavená krásou velkolepých skalních štítů a divokou přírodou, která je jako stvořená pro náročnější, ale zato lahůdkovou pěší turistiku. Během našeho programu zavítáme do tří světově proslulých trekových oblastí. V Argentině projdeme NP Los Glaciares, pod legendárními masivy Fitz Roy a Cerro Torre. V Chile budeme putovat v NP Torres del Paine, krajinou majestátních skalních chrámů a obrovských ledovců. Opravdu unikátním zážitkem na závěr zájezdu bude návštěva Ohňové země s nejjižnějším městem světa Ushuaiou a především divočinou liduprázdných Ohňových And.

Náš program je koncipovaný jako turistický s maximální možnou technickou podporou. Všechny túry tedy půjdeme nalehko. Při programu v NP Torres del Paine budeme mít dokonce i plnou penzi a ubytováni budeme v kompletně vybavených stanech.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Buenos Aires a následný přelet do El Calafate, vstupního městečka do NP Los Glaciares –odpoledne procházka městem položeným na břehu největšího argentinského jezera Lago Argentino.

3. den

Perito Moreno: celodenní výlet k jednomu z mála ledovců, které zatím ještě neustupují – nenáročné procházky po visutých lávkách a balkonech, fakultativně plavba lodí k čelu ledovce.

4.–7. den

Přejezd do NP Los Glaciares  – pravděpodobně nejpůsobivější horská oblast And, kde se ubytujeme v městečku El Chaltén na 3 noci; odsud budeme nalehko vyrážet na pěší túry: 1. k jezeru Laguna de los Tres s výhledy na Fitz Roy a  Cerro Torre (3102 m) (15 km / ↑800 m / ↓900 m / 7 h); 2. pod horský masiv Fitz Roy (3405 m) a jeho okolí s impozantními výhledy (12 km / ↑650 m / ↓700 m / 7 h); další den po snídani návrat do El Calafate.

8. den

Puerto Natales – přesun do známého chilského přístavního městečka: odpočinek a fakultativně návštěva jedné z vyhlášených restaurací s chilskou kuchyní.

9.–10. den

Zahájíme světově známý 5denní trekzvaný „W“ v nádherném NP Torres del Paine : po příjezdu a registraci do parku začneme trek v Torre Central a půjdeme rozsáhlými bukovými lesy údolím Ascencio – brzy se nám naskytnou překrásné výhledy na žulové věže Mirador Torres; návrat zpět a ubytování v Torre Central (19 km / ↑900 m ↓900 m / 8 h); druhý den po snídani podél břehu jezera Nordenskjöld, kde budeme pozorovat kroužící kondory kolem hory Almirante Nieto (2670 m) a den zakončíme v táboře Cuernos nebo Francés (14 km / ↑450 m / ↓450 m / 5 h).

11. den

Po snídani u jezera vyrazíme do srdce NP: po asi 2 hodinách chůze ponecháme věci v kempu Italiano a nalehko začneme stoupat překrásným Francouzským údolím k ikonickým špičatým žulovým věžím Paine Grande a Los Cuernos – během cesty budou ledovce viset přímo nad námi a můžeme pozorovat časté laviny padajícího sněhu; po obědové pauze na vyhlídce sklesáme zpět údolím a den zakončíme v kempu Paine Grande (15 km / ↑750 m / ↓800 m / 7 h).

12.–13. den

Dokončení W-treku: úzkým údolím pokračujeme k laguně Los Patos, dále k ledovci u jezera Grey a do stejnojmenného kempu; odtud nalehko k vyhlídce Grey, odkud budeme zblízka pozorovat masiv nejmodřejšího ledovce na světě (11 km / ↑600 m / ↓300 m / 4 h); volitelně je možnost si den prodloužit o okružní túru přes visuté mosty na dosah ledovcům pro ještě lepší výhledy (4 km / ↑200 m / ↓200 m / 3 h); poslední den v parku si užijeme poklidné ráno s ledovcovým panoramatem; návrat do Paine Grande, odkud se přeplavíme katamaránem přes jezero Pehoé s vyhlídkou na vodopád Salto Grande; večerní návrat do Puerto Natales (11 km / ↓300 m / 5 h).

14.–15. den

Autobusem přes Punta Arenas až do Ohňové země (jižního cípu Argentiny); ubytování na 3 noci v městečku Ushuaia, nejjižnějším městě na světě, na pomezí NP Tierra del Fuego – dle dostupných autobusových jízdních řádů zvládneme cestu buď za jeden den, nebo s přespáním a odpočinkem v Punta Arenas.

16.–18. den

Celodenní túra do zátoky Lapataia na konci slavné silnice 3: výhledy na jezera Verde a Roca a fakultativně plavba Beaglovým kanálem, během níž budem pozorovat kolonie tučňáků magellanských, tuleňů leopardích a lachtanů, návrat do Ushuaie; druhý den túra k nádherné laguně Esmeralda, kde budeme obdivovat nedotčenou krajinu obklopenou pohořím Fuegian přímo v nitru přírodní rezervace; třetí den dle letového řádu volný program v rybářském městečku s "antarktickou" atmosférou a následný návrat do Buenos Aires s ubytováním v hotelu.

19.–20. den

Buenos Aires: podle času odletu prohlídka historického centra a nákupy suvenýrů; letecky návrat do Prahy.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ