Menu

Výsledky vyhledávání fráze "{{ query }}"

{{ group.group }}

Nic nebylo nalezeno :(

přejít na podrobnější hledání »

Speciální nabídka

Datum odjezdu nejdříve:
Datum příjezdu nejpozději:
Zájezdy s datem odjezdu ve vybraném měsíci nebo roce:

UbytováníUbytování

UbytováníStravování

UbytováníDoprava

UbytováníStandard služeb (poznávací zájezdy)

UbytováníFyzická náročnost (aktivní dovolená)

CenaCena

Vybrané filtry:nic nebylo zvolenozrušit všechny filtry

Gaskoňsko, Périgord a Dordogne - gastronomie

Gaskoňsko, Périgord a Dordogne - gastronomie

Říká se, že cestování po Gaskoňsku je pastva pro žaludek. Odtud pocházejí nejslavnější speciality francouzské kuchyně jako například různě upravené paštiky, marinovaná drůbež, skvělé kozí sýry z Pyrenejí a nesmíme zapomenout na dezerty, často parfémované rumem nebo plněné ovocem naloženým v Armagnacu. Oblast Périgordu je například slavná svými husími játry foie gras (fua gra) a lanýži, truffes (trüf). Obojí se často podává jako příloha k nejrůznějším jídlům – od míchaných vajec až po nadívaného kapra. Kdykoli je k názvu jídla připojeno à la périgourdine či sauce Périgueux, můžete si být jisti, že husí játra ani lanýže nebudou chybět.

Co se nápojů týče, víno a Bordeaux patří k sobě. Celý kraj je rozdělený na 57 oblastí seskupených do sedmi familles (rodin) a dále klasifikovaných podle kvality. Téměř všechna vína vyrobená v této oblasti však nesou certifikované označení AOC a není tedy pravděpodobné, že byste si nepochutnali. Nejlepší kvality dosahují červená vína u Bergeracu a Saint-Émilionu a bílá vína na jih od Bordeaux.

Armagnac - to je předestilované víno. Jen vína určité kvality mohou podstoupit tuto proceduru. Zejména ta z trojúhelníku mezi Agenem, Mont-de-Marsanem a Tarbes. Po destilaci vína zbude l´eau de vie (lo d vi) "živá voda", která má 52 až 72 procent alkoholu a nechává se zrát v sudech z nejlepšího dubového dřeva o objemu maximálně 400 litrů. Zlatavou barvu mok získává ze dřeva a z pryskyřice, kterou se sudy utěsňují. Po dvou letech se tekutina přelije do jiných sudů, kde zraje další dlouhá léta a přitom se z ní vypařuje alkohol (takzvaná daň andělům) až do doby, kdy jeho obsah dosáhne 42 procent. Teprve potom je viskózní kapalina stáčená do lahví a my můžeme obdivovat její aroma, barvu a chuť v typických koňakových skleničkách.

Žádost o zaslání tištěných katalogů

KATALOGY NA ROK 2017/18

Po vyplnění a odeslání formuláře Vám zdarma zašleme objednané katalogy. Katalogy rozesíláme vždy 1x týdně a jsou posílány jako obyčejná psaní.

Katalogy posíláme pouze po ČR. Pro zájemce mimo ČR máme připraveny katalogy ke stažení ve formátu PDF na stránce katalogy v PDF. Nebo využijte naše webové stránky. Děkujeme za pochopení.