Menu

Výsledky vyhledávání fráze "{{ query }}"

{{ group.group }}

Nic nebylo nalezeno :(

přejít na podrobnější hledání »

Speciální nabídka

Datum odjezdu nejdříve:
Datum příjezdu nejpozději:
Zájezdy s datem odjezdu ve vybraném měsíci nebo roce:

UbytováníUbytování

UbytováníStravování

UbytováníDoprava

UbytováníStandard služeb (poznávací zájezdy)

UbytováníFyzická náročnost (aktivní dovolená)

CenaCena

Vybrané filtry:nic nebylo zvolenozrušit všechny filtry

Gaskoňsko, Périgord a Dordogne - gastronomie

Gaskoňsko, Périgord a Dordogne - gastronomie

Říká se, že cestování po Gaskoňsku je pastva pro žaludek. Odtud pocházejí nejslavnější speciality francouzské kuchyně jako například různě upravené paštiky, marinovaná drůbež, skvělé kozí sýry z Pyrenejí a nesmíme zapomenout na dezerty, často parfémované rumem nebo plněné ovocem naloženým v Armagnacu. Oblast Périgordu je například slavná svými husími játry foie gras (fua gra) a lanýži, truffes (trüf). Obojí se často podává jako příloha k nejrůznějším jídlům – od míchaných vajec až po nadívaného kapra. Kdykoli je k názvu jídla připojeno à la périgourdine či sauce Périgueux, můžete si být jisti, že husí játra ani lanýže nebudou chybět.

Co se nápojů týče, víno a Bordeaux patří k sobě. Celý kraj je rozdělený na 57 oblastí seskupených do sedmi familles (rodin) a dále klasifikovaných podle kvality. Téměř všechna vína vyrobená v této oblasti však nesou certifikované označení AOC a není tedy pravděpodobné, že byste si nepochutnali. Nejlepší kvality dosahují červená vína u Bergeracu a Saint-Émilionu a bílá vína na jih od Bordeaux.

Armagnac - to je předestilované víno. Jen vína určité kvality mohou podstoupit tuto proceduru. Zejména ta z trojúhelníku mezi Agenem, Mont-de-Marsanem a Tarbes. Po destilaci vína zbude l´eau de vie (lo d vi) "živá voda", která má 52 až 72 procent alkoholu a nechává se zrát v sudech z nejlepšího dubového dřeva o objemu maximálně 400 litrů. Zlatavou barvu mok získává ze dřeva a z pryskyřice, kterou se sudy utěsňují. Po dvou letech se tekutina přelije do jiných sudů, kde zraje další dlouhá léta a přitom se z ní vypařuje alkohol (takzvaná daň andělům) až do doby, kdy jeho obsah dosáhne 42 procent. Teprve potom je viskózní kapalina stáčená do lahví a my můžeme obdivovat její aroma, barvu a chuť v typických koňakových skleničkách.

Žádost o zaslání tištěných katalogů

KATALOG POZNÁVACÍ ZÁJEZDY 2018 / 2019

Pokud o katalog máte zájem, neváhejte poslat tuto objednávku. V případě, že jste s námi cestovali v posledních 2 letech, tak Vám katalog přijde automaticky. Katalog rozesíláme po 22. 11. 2017.

Katalogy posíláme pouze po ČR. Pro zájemce mimo ČR máme připraven katalog ke stažení ve formátu PDF na stránce katalogy v PDF (aktuálně ještě katalogy 2017/18).

Tištěné aktivní katalogy se změnily na internetové! Všechny zájezdy z katalogů DOVOLENÁ NA KOLE a TURISTIKA najdete nyní pouze on-line na našem webu.