ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Island – skialpinismus mezi fjordy a vulkány 2026

Užijte si lyžařské dobrodružství bezpečně
lyžování a skialpinismus2-3 středně náročný / náročný★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
3. 4. – 12. 4. 202610 dní13875601

Termín a cena se mohou ještě měnit dle dostupnosti letenek a podmínek pro rok 2026.
Pro zájemce nabízíme sníženou 10% zálohu s navýšením 6 měsíců před odjezdem/odletem.

Na co se můžete těšit?

  • Unikátní skialpinistická výprava pro nadšené skialpinisty
  • Rozmanité skialpové túry a výstupy v originálním prostředí mezi fjordy a vulkány
  • Snæfellsjökull – legendární hora, odkud vede dle J. Verna cesta do středu Země
  • Období dlouhých dní a jarního firnu
  • Ubytování v turistických penzionech a apartmánech

Popis

Atlantický ostrov Island bývá často nazýván nejen ostrovem ohně, což odráží jeho vulkanickou aktivitu, ale i ledu, jenž pokrývá zhruba deset procent jeho celkové rozlohy. Díky specifickým klimatickým podmínkám, které nad ostrov přinášejí dostatek vlhkosti, a poloze těsně u polárního kruhu bývá Island v zimním období doslova zasypáván pravidelnými sněhovými srážkami. Zároveň však jeho břehy, podobně jako pobřeží Norska, ohřívá Golfský proud. Takže když západně od něj ležící Grónsko i Baffinův ostrov sevře v zimě silný ledový příkrov, nadšeným lyžařům se ze svahů zdejších vulkánů i hlubokých fjordů naskýtá zcela nevšední podívaná na nekonečný oceán a divoký příboj, jakou z lyží a z tak bezprostřední blízkosti není možné zažít nikde jinde na světě. Pojeďte se přesvědčit společně s námi a zažijme spolu zcela nevšední lyžařské zážitky a netradiční dovolenou.

Zájezd je veden českým horským vůdcem s licencí UIAGM.

Nevíte, co si s sebou zabalit? Podívejte se na doporučenou skialpinistickou výbavu na naše zájezdy.

Program

1. den

Letecky Praha–Keflavík; přílet na Island kolem půlnoci.

2. den

Reykjavík – centrum příjemného hlavního města; nákup potravin a odpolední přesun do Borgarnes, odkud podnikneme následující den první skialpinistickou túru.

3.–4. den

Skialpový výstup na Skessuhorn (967 m – malý islandský Matterhorn); odpoledne přesun do Akureyri (na 2 noci) se zastávkou v přírodních termálních koupelích ve Varmahlíðu; druhý den celodenní skialpinistická túra na Kaldbakur (1173 m).

5.–6. den

Skialpinistický výstup na Kotafjul; odpoledne přesun do Ólafsfjörðuru (na 2 noci); druhý den skialpinistický výstup a sjezd nad hladinou oceánu.

7.–8. den

Dle aktuálních podmínek další túra v oblasti Ólafsfjörðuru; následně přesun na západní výběžek Islandu do Grundarfjörðuru (na 2 noci) s výhledem na kultovní horu Kirkjufell (463 m) – během přesunu možnost zastávky v termálních koupelích Hofsós; druhý den celodenní skialpinistická túra na Snæfellsjökull (1446 m), odkud vede dle J. Verna cesta do samého středu Země.

9.–10. den

Rezervní den s návštěvou Grindavíku; přesun do Keflavíku a následně letecky zpět do Prahy (odlet těsně po půlnoci s přestupem a příletem do Prahy v dopoledních hodinách).

Podmínky