ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Tanzanie – safari a Zanzibar

poznávací zájezdy

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Tanzanie, Zanzibar

Tento zájezd pro vás připravíme na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Tři místa zařazená na Seznam UNESCO
  • Kilimandžáro, Lake Manyara (Tarangire), Serengeti, Ngorongoro
  • Zanzibar – ostrov koření a korálových útesů
  • Ubytování na safari ve stylových lodžích kategorie *** až ****
  • Variabilní program s možností zkrácení i rozšíření

Popis

Zájezd nás v první části zavede do podhůří národního parku kolem nejvyšší hory Afriky Kilimandžáro, kde podnikneme nenáročné výlety deštným pralesem i buší a poznáme život Masajů. Další část zájezdu osloví všechny milovníky přírody, kteří v mládí hltali Příběh lvice Elsy, společně s Joy Adamsovou v duchu cestovali africkou divočinou, mají doma všechny knihy Josefa Vágnera a radují se z každého nového přírůstku v královédvorské zoo. Čtyři dny strávíme na klasickém safari v pověstných národních parcích Serengeti, Ngorongoro a Lake Manyara nebo Tarangire. Zejména NP Serengeti, navazující na Masai Mara v Keni, je posledním místem Afriky, kde se ještě odehrává pravidelná migrace zvířat. Poté se přesuneme na kořením vonící korálový ostrov Zanzibar. Tam opláchneme prach savan v Indickém oceánu a poznáme bohatou historii a lákavou současnost Zanzibaru či se budeme potápět a šnorchlovat na útesech. Celý program organizujeme s podporou osvědčených místních agentur, které pro nás mimo jiné zajišťují stravování v rozsahu plné penze, ubytování, průvodce, dopravu, místní lety, vozidla na safari atd. Zkrácení programu lze dosáhnout vypuštěním závěrečné části na Zanzibaru. 

Program

1. den

Letecky Praha – Arusha (JRO), transfer do hotelu.

2. den

NP Arusha – po snídani přejezd do parku, v němž za doprovodu místních rangerů podnikneme celodenní výlet. Po cestě pozorování mnoha druhů savců i ptáků. Později odpoledne návrat do Arushy.

3.–4. den

Oblastpod NP Kilimandžáro : návštěva masajské vesnice Mamba, život místních obyvatel, panoramatické výhledy na Kilimandžáro při pěších výletech v podhůří tohoto stratovulkánu. Zajedeme do Marangu, výchozí brány a základního tábora jedné z výstupových cest na Kilimandžáro. Vystoupáme na Ngangu Hill s fantastickými výhledy a podnikneme výlet k místním vodopádům Marangu Falls. Večer přejezd do Arushy.

5. den

NP Lake Manyara park rozkládající se kolem mělkého jezera ležícího v jedné z větví Velké příkopové propadliny v masajské stepi; vodní ptáci, mnoho druhů kopytníků, slonů, opice, pověstní stromoví lvi; podle aktuálního výskytu zvěře může být návštěva tohoto parku zaměněna za NP Tarangire, jehož savana s akáciemi a baobaby je vhodným biotopem pro všechny větší kopytníky, ale zejména pro slony, kterým se zde mimořádně daří, což potvrzuje množství samic s mláďaty; druhové zastoupení zvěře je podobné jako v NP Lake Manyara.

6.–7. den

NP Serengeti – řídce lesnatá savana ve výšce 900-1800 m, velká stáda afrických zvířat (zebry, žirafy, antilopy, gazely, pakoně, sloni, buvoli), asi 200 druhů ptáků, faunou nejbohatší NP v Africe (hroši, nosorožci, opice, lvi, leopardi, hyeny a různé psovité i kočkovité šelmy, prasata bradavičnatá, krokodýli atd.), spolu s Ngorongoro biosférická rezervace UNESCO, součást Světového přírodního dědictví; možnost fakultativní návštěvy archeologické lokality světového významu Olduvaitský kaňon, proslavené nálezy pozůstatků nejstarších předků člověka.

8. den

Ngorongoro – zcela unikátní rezervace rozkládající se kolem jezera na dně sopečného kráteru o průměru 20 km s výškou svahů 600 m; celoroční výskyt zvěře veškerého druhového zastoupení východoafrických NP, velká pravděpodobnost pozorování nosorožců!

9. den

Přelet na Zanzibar; účastníci zkrácené varianty zájezdu odlétají z Arushy domů. Dle času večerní prohlídka města.

10.–13. den

Zanzibar – prohlídka Stone Townu a ostrova s bílými plážemi, množství fakultativních programů: Spice tour – cesta za kořením, Delfin tour – plavání s delfíny (na malé rybářské loďce jen s ploutvemi a šnorchlem), Kendwa – přístrojové potápění nebo šnorchlování na korálové bariéře, Jozani Forestpralesní rezervace s guerézami.

14. –15. den

Dopoledne na Zanzibaru, odpolední návrat lodí do Dar es Salaamu, nocleh v hotelu, transfer na letiště v brzkých ranních hodinách; letecky zpět do Prahy.

Podmínky