ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Seakajak – Elba

rafting a vodní turistika2 středně náročný program★ zvládnu i noclehy pod stanem nebo náročné cestování

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Itálie

Na co se můžete těšit?

  • Ostrov obklopený tyrkysově modrým mořem
  • Expediční seakajaking s tábořením na plážích
  • Bývalé knížectví Napoleona Bonaparteho

Popis

Seakajaky – aby naše nabídka kajakových kurzů byla opravdu kompletní, nesmíme zapomenout na mořské kajaky. Je to odvětví v Čechách zatím málo známé, ale jinde ve světě velmi populární. Tento sport se dá dělat od raného dětství až do pozdního věku. Stačí jen umět sedět na kajaku a mít chuť pádlovat. Jedná se o putování na mořských kajacích po jezerech nebo po moři, opuštěnou přírodou, táboření na divoko v jinak naprosto nedostupných místech. Zjednodušeně řečeno: parádní vodácký čundr.

Připravili jsme pro vás dobrodružnou akci na romantický i divoký ostrov Elba, jedno z nejkrásnějších míst na světe pro seakayaking – malé přístavy s výbornou kávou a romantické pláže mezi skálami, ze kterých se dá pozorovat západ slunce s sklenkou vína v ruce. Je to ostrov pod majestátní horou Monte Capanne, obklopený tyrkysově modrým mořem a s úzkými uličkami přístavního města Portoferrario. Z moře objevíme tajemství mořské jeskyně, projdeme se po pláži s černým těžkým pískem, poznáme místo, kde železnou rudu těžili již Etruskové a kterému vládl císař Napoleon I. Bonaparte, který se sem uchýlil do nuceného exilu.
V plánu máme obeplutí ostrova, vždy však v závislosti na povětrnostních podmínkách. Tato výprava má ryze expediční charakter a program bude přizpůsoben aktuálnímu počasí a samozřejmě také výkonnosti skupiny. Zájezd se uskuteční v menší skupině. Účastníci výpravy by měli zvládat jízdu na kajaku a tábořit mimo civilizaci.

Program

1. -2. den

Odjezd z ČR, noční přejezd přes Rakousko do Itálie, trajekt na ostrov Elba, přesun na místo vyplutí, seznámení se se seakayakem.

3. - 8. den

Obeplutí ostrova: směr bude určen dle směru vln a větru, rychlost dle výkonosti skupiny, v případě nepřízně počasí se budeme přesouvat autem mezi jednotlivými zálivy kde si zajezdíme ve vlnách. Bude také dostatek možností na jednodenní výstup na útesy a pro otužilce i příležitost zaplavat si v jarním moři.

9. - 10. den

Prohlídka přístavního města Portoferrario, založeného Cosimem Medicejským; trajekt na pevninu, noční přejezd a návrat do ČR (asi 20:00).

Podmínky