ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kypr

Turecká i řecká tvář jednoho ostrova
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
27. 4. – 4. 5. 20248 dní17310401

POSLEDNÍ VOLNÉ MÍSTO

19. 10. – 26. 10. 20248 dní17310402

Na co se můžete těšit?

  • Křižovatka kultur
  • Výlety na turecké i řecké straně ostrova
  • Skvělé víno a gastronomie
  • Příjemné cestování mikrobusem v malé skupině a pohodové 2-3* ubytování

Popis

Ostrov Kypr byl odedávna křižovatkou, kde se střetávaly velké civilizace a kultury Evropy, Asie i Afriky. Každá z těchto kultur zde zanechala větší i menší stopy a vy máte možnost je poznat během našich hvězdicových výletů. Kromě památek ostrov nabízí i horskou přírodu provoněnou bylinami a pryskyřicí cedrových lesů, krásné mořské zátoky a pláže. Neopakovatelná je i jeho středomořská atmosféra s výtečným vínem a gastronomií. Překážkou na našich výletech nám nebude ani rozdělení ostrova na tureckou a řeckou část, naopak poznáme to nejhezčí z obou jeho částí.    

Program

1.

Letecky Praha – Kypr, transfer a ubytování.

2.

Famagusta – prohlídka kdysi nejbohatšího města světa, obklopeného mohutnými hradbami, množství ruin gotických kostelů, návštěva mešity Laly Mustafy Paši, někdejší katedrály sv. Mikuláše postavené po vzoru katedrály v Remeši, trosky antické Salamíny.

3.

Kyrenia (Girne) – nejhezčí přístav na Kypru, prohlídka zdejšího hradu s muzeem lodního vraku starého 2 300 let, cesta citrusovými háji k zachovalým troskám gotického opatství Bellapais, výstup na velkolepý horský hrad sv. Hilaria s výhledem na ostrov.

4.

Nikosia – hlavní město rozděleného ostrova, prohlídka severní i jižní části, Selimova mešita (někdejší chrám sv. Sofie), bazar, dům Hadžigeorgakise Kornesia, uličky starého města a další pamětihodnosti.

5.

Poloostrov Karpas – výlet na nejodlehleší část Kypru s  původní přírodou, prohlídka mohutného hradu Kantara, zázračný pramen v klášteře sv. Ondřeje (Apostolos Andreas).

6.

Pohoří Troodos – výlet do svěží a zelené horské části Kypru, návštěva nejimpozantnějšího a nejbohatšího kláštera Kykkos, krátká procházka okolo nejvyššího vrcholu ostrova Olympu (1952 m), unikátní klášter Agios Ioannis Lamadistis s freskami z 12. století, na závěr ochutnávka vyhlášeného vína commandaria v městečku Omodos.

7.

Západní Kypr, cesta do Pafosu a návštěva nejzachovalejší antické památky na Kypru Kato Pafu , prohlídka tzv. Královských hrobek, pobřeží a zátoka zrození slavné Afroditi, křižácký hrad Kolossi.

8.

Transfer na letiště a odlet do Prahy.

Podmínky