ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Itálie – po stopách Římanů

Z Toskánska až na Vesuv
poznávací zájezdyturistické zájezdy1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
7. 5. – 16. 5. 202410 dní16152401

POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA!

Na co se můžete těšit?

  • Návštěva historických měst – Volterra, Siena , Asissi , Řím , Pompeje 
  • Koupání v přírodních termálech Bagni San Fillipo
  • Tivoli – Vila d ´Este  a Hadriánova vila  s překrásnými zahradami
  • Monumentální zámek Caserta , postavený dle Versailles
  • Ubytování v hotelích a penzionech, cestování mikrobusem v malé skupině

Popis

Mezi slavným Toskánskem a méně známou Kampánií, kterou ovšem smutně proslavil Vesuv zkázou Pompejí, se nacházejí rozmanité atraktivní regiony. Z Toskánska se vydáme přes okouzlující Sienu, srdce italské renesance, a město alabastru Volterra do roztomilé Umbrie, která je známá díky sv. Františkovi z Assisi, ale sami Italové jí nazývají vlídnější sestrou Toskánska. Poté navštívíme Lazio, z něhož je nejznámější samozřejmě "věčné město" Řím a srdce křesťanského světa Vatikán. V druhé půlce putování zavítáme do Pompejí, které sehrály roli němého svědka tragédie začátkem našeho letopočtu. Mimo vybrané historické perly navštívíme i přírodní termální prameny v Bagni San Fillipo či podnikneme celodenní výlet v národním parku Abruzzo s krásnými výhledy na okolní hory.

Zároveň se můžeme těšit na pravou italskou pizzu v Neapoli a na putování v malé skupince s komfortním ubytováním v hotelích či penzionech.

Program

1. den

Praha – Pisa letecky, dle možností letového řádu program ve městě a přejezd na ubytování.

2. den

Po snídani se odjezd na prohlídku Volterry, města alabastru, procházka historickým centrem a návštěva některé z alabastrových dílen; odpoledne návštěva Parco Fluviale dell'Alta Val d'Elsa s procházkou podél kaskád s koupáním (asi 6 km / 1,5 h); dojezd do univerzitní Sieny  a prohlídka města.

3. den

Val d’Orcia – údolí, jež bylo díky své fotogenické krajině zvlněných kopečků a vinic zapsáno na Seznam světového dědictví UNESCO; do historického městečka Pienza   projdeme Gladiátorovou cestou lemovanou cypřiši, známou ze stejnojmenném filmu (7 km / 2,5 h); později koupání v přírodních termálech Bagni San Fillipo; odpoledne přejezd k Assisi a krátká procházka v okolí.

4. den

Ranní prohlídka Assisi , města sv. Františka a sv. Kláry, návštěva baziliky sv. Františka a dalších historických památek; po obědě přes turisticky opomíjené Spoleto s jeho typickým bohatě zdobeným hřbitovem ke starořímského umělému vodopádu Cascata delle Marmore a dojezd horskou krajinou k jezerům TuranoSalto.

5. den

Po snídani přejezd do Tivoli v regionu Lazio, Villa d'Este – renesanční vila, která je obklopena zahradami s fontánami, vodotrysky a kaskádami, Hadriánova vila  – rozsáhlé císařské sídlo s bazény a uměleckými díly, ubytování.

6. den

Řím  – celodenní prohlídka: Coloseum, Forum RomanumPantheon, Španělské schody, Piazza Navona, fontána Trevi, Andělský hrad a další včetně Vatikánu s bazilikou Svatého Petra a monumentálním náměstím.

7. den

Národní park Abruzzo, jeden z nejstarších a největších národních parků v Itálii; pěší výlet v okolí jezera Vivo (11 km/ 4 h); přejezd k Neapoli.

8. den

Návštěva královského paláce Caserta (barokní zámek, který byl postaven jako rezidence Bourbonů, jeden z nejrozsáhlejších zámků Evropy, jemuž byla částečnou předlohou Versailles) s jeho impozantními zahradami, večerní Neapol a ta úplně pravápizza.

9. den

Pompeje  a Vesuv: návštěva starořímského města, pohřbeného vrstvou popela a lávy při výbuchu sopky Vesuv r. 79 n.l., prohlídka labyrintu zachovalých paláců a panských domů s mozaikami je unikátním vhledem do života civilizace, jejíž existenci náhle ukončila přírodní katastrofa; výjezd na aktivní sopku Vesuv (1281 m) – dominantu města Neapole, procházka kolem kráteru s úžasnými výhledy (5 km / 1,5 h).

10. den

Letecky návrat z Neapole do Prahy.

Podmínky