ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Seychely – turistika a koupání v ráji

Ostrovy Mahé, Praslin a La Digue
poznávací zájezdyturistické zájezdy1 nenáročný program★★ jsem ochoten cestovat skromnějidovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
2. 5. – 12. 5. 202411 dní26583401

POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA!

21. 11. – 1. 12. 202411 dní26583402

Na co se můžete těšit?

  • Túry v přírodních rezervacích a národních parcích
  • Rozmanitý podmořský život – šnorchlování
  • Překrásné bělostné pláže
  • Nejmenší hlavní město na světě
  • Skvělá kreolská kuchyně

Popis

Sto patnáct ostrovů v Indickém oceánu bývalo vždy symbolem luxusní dovolené a odpočinku. Byla by však velká škoda nevyužít tohoto souostroví k aktivní dovolené. Vydejte se tedy s námi na túry do hornatého vnitrozemí i podél malebného pobřeží a objevujte na kolech opuštěné pláže. Nebojte se, i na odpočinek, koupání a šnorchlování na mnoha krásných plážích i u přilehlých ostrůvků nám čas také zbude. V hlavním městě Viktorii budeme obdivovat pestrou směsici místní architektury, která odráží vlivy francouzských i anglických kolonizátorů i neuvěřitelnou národnostní rozmanitost místních obyvatel. Celou tuto mozaiku poznávání doplníme o vynikající kreolskou kuchyni, která vám určitě zachutná.

Tento aktivní program vám umožní poznat jedinečnou místní flóru, faunu i kulturu mnohem podrobněji, než by bylo možné na pobytovém zájezdu. Vydejte se tedy s námi do tohoto malebného, klidného a bezpečného kouta světa!

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Mahé (Seychely); prohlídka nejmenšího hlavního města světa Viktorie: zachovalá koloniální architektura, katolická katedrála, mešity i hinduistický chrám s typickou jihoindickou malovanou gópurou, botanická zahrada; trajekt z ostrova Mahé na ostrov Praslin.

3. den

Výlet na nejkrásnější pláže světa Anse Georgette a Anse Lazio – možnost šnorchlování přímo z pláže (cesta mezi plážemi představuje přibližně hodinovou procházku).

4. den

Fakultativní celodenní výlet na ostrov La Digue: vyjížďka na kolechdo malebných zátok s jadeitovými vodami a nádhernými a mnohdy opuštěnými plážemi – možnost šnorchlování přímo z některých pláží.

5. den

Přibližně tříhodinová túra přes přírodní rezervaci Fond Ferdinand – cestou slavné endemické palmy lodoicey seychelské neboli „Coco de Mer“, jež mají největší semena na světě; volné odpoledne.

6. den

Bohatý fakultativní program dle vlastního výběru:

1) přírodní rezervace Vallée de Mai  s endemickou palmou lodoiceou seychelskou a černými papoušky;

2) tzv. "COMBO" – celodenní lodní výlet na 2 ostrovy včetně grilování na pláži: ostrov Cousin, který je celý přísně chráněnou přírodní rezervací s nepřeberným množstvím ptactva a ještěrek, hnízdiště karet obrovských od září do února; ostrov Curieuse s chovnou stanicí suchozemských želv obrovských a s rozsáhlými mangrovými lesy (možná túra na 1–2 h).

7. den

Trajekt z ostrova Praslin na ostrov Mahé – výstup na kopec Copolia (asi 2 h), z něhož je krásný výhled na Viktorii, okolní ostrovy a mořský NP; odpoledne fakultativně procházka na opuštěnou pláž Anse Major (asi 2 h) – koupání a možnost šnorchlování přímo z pláže.

8. den

Celodenní fakultativní výlet do mořského NP Ste. Anne na lodi s proskleným dnem – několik zastávek na šnorchlování, krmení ryb a u ostrovů, možnost procházek po opuštěných nekonečných plážích, oběd formou barbecue na jedné z krásných pláží.

9. den

Turistika v NP Morne Seychelles – výstup na Morne Blanc (asi 2 h) tropickým pralesem s vyhlídkou na okolní ostrovy, které uvidíte jako na dlani; návštěva čajové plantáže a procházka porostem masožravých láčkovek; odpoledne koupání na krásných plážích na SZ ostrova patřících pod mořský NP Port Launay.

10.–11. den

Odpočinek, relaxace; letecky zpět do Prahy.

Podmínky