ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Réunion a Mauricius – turistika a koupání

Tropický ráj v srdci Indického oceánu
poznávací zájezdyturistické zájezdy1 nenáročný program★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
26. 10. – 7. 11. 202413 dní26591401

Státní svátek!

Na co se můžete těšit?

  • Dva vulkanické ostrovy naprosto rozdílných světů
  • Rozeklané štíty hor, divoká vegetace, monumentální vodopády
  • Vulkanické amfiteátry Réunionu – Salazie, Cilaos, Mafate
  • Kreolská rozmanitost, koloniální pozůstatky, světová náboženství
  • Kontrast černých a romanticky bílých písečných pláží

Popis

Maskarény – souostroví ležící v západní části Indického oceánu se může právem považovat za skutečný ráj na zemi. Formují jej výčnělky mohutných podmořských vulkánů a ty nejznámější pak tvoří ostrovy Réunion a Mauricius. První z nich je milovaný pro svou ohromující divokost a přírodní skvosty. Druhý je pak obdivovaný kvůli své nepřehlédnutelné kulturní rozmanitosti i nekonečně dlouhým bílým plážím.

Během dvou týdnů vám v poklidném tempu nabízíme možnost objevit obě tváře Maskarénského souostroví – přírodní réunionskou i kulturní mauricijskou. Obdivujte tak společně s námi nespoutanou sopečnou krajinu, protkanou bezpočtem hlubokých údolí, velkolepých vodopádů i vulkanických kráterů, pokrytou neuvěřitelně svěží a různorodou botanickou zahradou. Vydejte se s námi do země hrdých kreolů, kteří se nikdy zcela nepodvolili koloniální nadvládě. Poznejte, jak chutná mix všech velkých kultur Indického oceánu – ať již v restauracích, nebo ve svatostáncích velkých náboženství, jež stojí dodnes mírumilovně vedle sebe. To vše zažijete za zvuků ségy a kreolské hudby maloya, ale i vůně všudypřítomné vanilky či vyhlášeného třtinového rumu, jehož palírny se zde nacházejí doslova na každém rohu.

Vyvážená kombinace pěší turistiky, poznávacího programu, ale i relaxace s koupáním pak nabízí pestrou mozaiku aktivního odpočinku, barvitou jako samotné Maskarény.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Réunion, Saint-Denis: přesun z hlavního města podél východního pobřeží ostrova, cestou s krásnými výhledy na oceán, přes pobřežní město Saint-Benoît do vnitrozemí; ubytování v La Plaine-des-Palmistes.

3. den

Atraktivní výjezd malebnou horskou silnicí až do 2350 m k hraně kráteru jednoho z nejaktivnějších vulkánů světa Piton de la Fournaise  (2632 m) – sestup na dno jeho rozlehlé kaldery a pěší výlet měsíční krajinou k malému sopečnému kráteru Formica Leo a k vulkanické jeskyni Chapelle de Rosemont (6 km / ↑250 m / ↓250 m / 3 h).

4. den

Svěže zelená kaldera kráteru Salazie ; výjezd do hor k Gîte de Bélouve a krátké občerstvení; pěší výlet mlžným pralesem k vyhlídce na vodopády Trou de Fer (8 km / ↑300 m / ↓300 m / 3,5 h); fakultativní návštěva La Cité du Volcan (unikátní interaktivní muzeum geologie a vulkanologie) v Bourg-Murat.

5. den

Přesun autem na jihozápadní pobřeží do Saint-Pierre – chrámy, tržiště i etnické čtvrti, fakultativní návštěva muzea rumu a rumové destilérie s možností ochutnávky; přejezd jižních partií ostrova s kulinářskými zastávkami u producentů rumu, koření a dalších místních pochoutek; osvěžení u vodopádů Grand Galet, ubytování v Ermitages-les-Bains.

6. den

Přesun na západní pobřeží ostrova do Saint-Gilles-les-Bains – odpočinek na idylických plážích s četnými korálovými útesy; možnost fakultativních programů: botanická zahrada Jardin d'Eden, mořské akvárium, Kélonia – muzeum a záchranná stanice mořských želv, nebo vyhlídková plavba lodí s proskleným dnem.

7. den

Pověstnou klikatou horskou silnicí východními svahy do kaldery Cilaos  a do stejnojmenného města – unikátní výhledy na nejvyšší horu ostrova Piton des Neiges (3069 m); procházka městem a ochutnávka kreolské kuchyně; pěší výstup nad město na vyhlídku la Roche Merveilleuse (4 km / ↑220 m / ↓220 m / 1,5 h).

8. den

Výjezd autem na východ slunce z vyhlídky Le Maïdo (2205 m) – unikátní výhledy do závratných hloubek kráteru Mafate ; pobřežní rušné městečko Saint-Paul – krátká zastávka na místním trhu nejen s kořením, koloniální a kreolská architektura; hlavní město ostrova Saint-Denis a přelet na ostrov Mauricius – přesun autem na severozápadní pobřeží a ubytování v Pointe aux Piments.

9. den

Rušné hlavní město Port-Louis – centrum mauricijské kultury s památkami z dob koloniální éry, Aaapravasi Ghat , muzeum poštovních známek včetně proslaveného Modrého Mauricia, vyhlášená botanická zahrada v Pamplemousses; procházka přístavem a návštěva tržiště.

10. den

Centrální část ostrova: Bois Chéri – fakultativní prohlídka továrny na zpracování čaje s ochutnávkou; Grand Bassin (1800 m) – přírodní jezero nazývané také Ganga Talao, nejposvátnější místo hinduistů na Mauriciu, ležící přímo v kráteru vyhaslé sopky; krátká zastávka na vyhlídce do kráteru vyhaslé sopky Trou aux Cerfs; město Moka – sídlo mauricijského prezidenta.

11. den

 Jižní část ostrova: NP Rivière Noire se zachovalým původním pralesem, nespočetnými vyhlídkami a vodopády; pěší výstup na vrchol Piton de la Petite Rivière Noire (822 m) (7 km / ↑200 m / ↓200 m / 3 h); monumentální vodopád Chamarel a unikátní vulkanická vyvřelina Sedmbarev Země.

12.–13. den

Odpočinkový den na romantických plážích; fakultativně výlet katamaránem, nebo na ostrov Île aux Cerfs; letecky zpět do Prahy.

Podmínky

ZOBRAZIT FOTOGALERII PODMÍNEK ZÁJEZDU