ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Laos a Kambodža

Po stopách khmérské civilizace
poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Pronikněte do tajů khmerského království! Uchvátí vás kouzelná krajina hor a vodopádů, vesničky etnických menšin, hraví říční delfíni i monumentální Angkor Wat.

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
24. 11. – 11. 12. 202418 dní27346401

Na co se můžete těšit?

  • Luang Phrabang – jedno z nejkrásnějších měst Asie
  • Loďkou mezi po Mekongu mezi ostrovy a vodopády 
  • Divoká příroda východní Kambodže a sladkovodní delfíni
  • Angkor Wat a opuštěné khmerské chrámy v husté džungli

Popis

Ochutnejte skutečnou lahůdku připravenou pro zkušené cestovatele. Zavedeme vás na atraktivní, a přesto neznámá místa s bohatou historií, zasazená v nádherné přírodě. První chrámy navštívíme v severním Laosu a pokračovat budeme povodím Mekongu až na jih. Projedeme se mezi čtyřmi tisíci ostrovy a při troše štěstí spatříme i místní sladkovodní delfíny. V Kambodži nás kromě proslulého Angkoru čekají i další, neprávem opomíjené klenoty khmerské civilizace, např. i jeden zcela čerstvě zapsaný na seznam Světového dědictví UNESCO. Zavítáme také na málo navštěvovaný východ země – poznat zajímavá etnika a spatřit kráterová jezera a vodopády.

Program

1.–2. den

Praha – (Bangkok) – Luang Phrabang: letecký přesun do Laosu.

3. den

Luang Phrabang – jedno z nejkrásnějších měst Asie na březích veletoku Mekong, starobylé sídlo králů s mnoha buddhistickými chrámy, francouzskou koloniální architekturou a jedinečnou atmosférou.

4. den

Luang Phrabang: výlet lodí k jeskyním Pak Ou – místo stovek Buddhových soch; vodopády Kuang Si a možnost koupání v přírodních jezírkách; procházky královským městem.

5. den

Luang Phrabang – Vang Vieng: přejezd krajinou serpentin s úchvatnými výhledy.

6. den

Vang Vieng: odpočinek v krásné krajině mohutných skalních masivů – výlety do okolí s mnoha krasovými jeskyněmi; koupání v Modré laguně – možnost zapůjčení kol či nenáročné plavby na kajacích.

7. den

Vang Vieng – Vientiane: hornatou krajinou přes malebné vesničky do ospalého hlavního města – široké bulváry lemované stromy, Zlatá stúpa Pha That Luang, chrám Wat Si Saket, večerní pohoda na břehu Mekongu. 

8. den

Vientiane – Champasak: ranní přelet na jih do Pakse; jízda náhorníplošinou Bolaven s vesnicemi etnických menšin – plantáže laoského čaje a proslulé kávy, vodopády Tat Fan v nedotčené džungli; příjezd do Champasaku.

9. den

Champasak – ostrov Khong: prohlídka khmerského chrámového komplexu Wat Phu z 8.–11. stol.; mohutné vodopády Khon Pha Pheng; Si Phan Don – jízda loďkou mezi proslulými "4000 ostrovy" na řece Mekong, železniční most klenoucí se nad ostrovy, procházka k půvabnému vodopádu Li Phi; nocleh na ostrově Khong.

10. den

Ostrov KhongBanlung: přechod hranic do Kambodže a pokračování do Banlungu – hl. m. provincie Ratanakiri proslulé panenskou přírodou.

11. den

Ratanakiri: výlety v okolí Banlungu – tyrkysové vody kráterového jezera Yeak Laomvesnice etnických menšin, vodopády Ka Chhang a Katieng.

12.den

Banlung – Kratie: přejezd do Kratie; v podvečer jedna z největších atrakcí tohoto úseku Mekongu – pozorování sladkovodních delfínů.

13. den

Kratie – Kompong Thom: ranní prohlídka města s návštěvou chrámu Wat Vihear Kuk, pokračování dále do nitra Kambodže – živoucíchrám Wat Nokor; koloniální tržnice v Kampong Chamu, pokračování podél řeky Sen k proslulému souboru chrámů Sambor Prei Kuk rozesetých uprostřed džungle.

14. den

Sambor Prei Kuk – Siem Reap: desítky chrámů v komplexu bývalého hlavního města kdysi mocného království Čenla; pokračování do Beng Mealea - prohlídka chrámu ukrytého před zraky většiny turistů v husté džungli – předobraz Angkor Watu s unikátní atmosférou; pokračování do Siem Reapu.

15.–16. den

Angkor: dvoudenní toulky mezi ruinami jedinečného archeologického komplexu – Angkor Thom, Bayon, Sloní terasa, Ta Prohm, Angkor Wat a mnohé další; fakultativně možnost letu horkovzdušným balonem nad Angkorem.

17.–18. den

Siem Reap – Praha: zakončení pobytu projížďkou po jezeře Tonle Sap a návštěva plovoucích vesnic; odlet (přes Bangkok) do ČR, návrat 18. den.

Podmínky