ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Thajsko na katamaránu

Nejkrásnější místa Andamanského moře na jachtě
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
11. 4. – 22. 4. 202412 dní54061412

Cena za os. ve dvoulůžkové kajutě + letenka (cca 22 000 Kč - dle termínu zakoupení). Loď: Lagoon 42 (šířka: 7,7 m, délka: 12,8 m)

11. 4. – 22. 4. 202512 dní54061512

Cena za os. ve dvoulůžkové kajutě + letenka (cca 22 000 Kč - dle termínu zakoupení). Loď: Lagoon 42 (šířka: 7,7 m, délka: 12,8 m)

Na co se můžete těšit?

  • Plavba na katamaránu
  • Pestrobarevný podmořský svět, opuštěné zátoky a nádherné pláže
  • Vyměňte hotel za loď a zakotvěte v nádherných zátokách
  • Intimita cestování, dobrodružství, volnost a svoboda
  • Úchvatná tropická příroda a teplé moře
  • Milí a nestále se usmívající lidé

Popis

Jachta, respektive katamarán či plachetnice to není jen "loď", ale jakýsi fenomén dnešní doby. Jachting představuje aktivní způsob jak zažít moře a cizí země. Navíc jde v době covidu o velmi bezpečný způsob cestování.

Pokud chcete zažít exotickou Asii, objevit pestrobarevný mořský svět a kochat se úchvatnými vápencovými útvary v moři, kde se točil Avatar, vydejte se s námi na jachtu do Thajska.

Díky dovolené na jachtě se v Thajsku dostanete na místa, která jsou pro běžného turistu či cestovatele nedostupná. Při plavbě na katamaránu poznáte neopakovatelnou atmosféru země, ocitnete se tam, kam se turisté vůbec nedostanou. Samozřejmě navštívíte i turisticky vyhlášené lokality, ale budete v nich sami. Přespíte na lodi v nádherných zátokách u ostrovů, které jsou brzy ráno a v podvečer liduprázdné. Vychutnáte si západy slunce se sklenkou vína. Vaši cestu okoření jedinečné kouzlo i jistá intimita.

Během bezpečného plachtění navštívíte mnoho krásných opuštěných zátok s písčitými plážemi a zakotvíte u některého z mnoha malých ostrůvků. Výhoda Thajska je, že je tu sezóna prakticky celoroční, i když nejpříjemnější pobyt asi nabízí v období sucha, tedy zhruba od listopadu do dubna.

Naše plavba začíná a končí v Phuketu, kam míří i přímá letecká linky z Prahy.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Phuket, transfer do mariny, úvodní breefing, nákupy a nalodění. Nocleh v nejhezčí zátoce v Phuketu – Nai Harm na jihu poloostrova.

3. den

Návštěva ostrova Mai Thon, který je nečekaným tropickým rájem. Je proslulý jedinečnými korálovými útesy, průzračně čistou vodou a velmi uvolněnou atmosférou, která evokuje Maledivy. Odpolední přeplavba na zapomenutý ostrov Phi Phi Leh s úchvatnou džunglí a zajímavým výletem do džungle. Během dne sem míří davy turistů, kteří se zde potápějí a vyrážejí na výlety. My ale připlujeme v podvečer a budeme mít pláže a celý ostrov jen sami pro sebe. 

4. den

Přeplavba na sousední, turisticky velmi proslulé soustroví Phi Phi, které má tvar motýla, jehož křídla propojují nádherné pláže. Ostrovy jsou doslova přesycené lidmi, pokud zakotvíme, potom v nějaké odlehlé zátoce. Můžeme se vydat na lehký trek na nejvyšší vrchol ostrovů (182 m) odkud je vskutku famózní výhled. Ostrovy Phi Phi jsou proslulé úchvatnými korálovými útesy a nádhernými zapomenutými ostrůvky v okolí. I my si užijeme šnorchlování a to přímo z lodi. Přeplavba do závěrné zátoky u ostrova Hang. Zvláštností tohoto místa je skutečnost, že při odlivu, který zde má více než 3 metry, dochází k propojení některých ostrovů, mezi nimiž se dá v určitou dobu přejít.

5. den

Tak trochu zapomenutý ostrov Lanta, který doslova zve k prozkoumání. Můžeme si zde zapůjčit motorky, vydat se na průzkum a poznat, jakým způsobem žijí Thajci v zapomenutých vesničkách. Prohlédneme si i mangrovy a třeba se vydat i na sousední ostrov Talabeng. Na tomto ostrově jsou jeskyně přístupné z moře, kam lze doplout na pronajatých mořských kajacích.

6. den

Jsme v oblasti, která nabízí úchvatné šnorchlování. Pro zájemce jsou zde i vyhlášené potápěčské rezorty, které nabízejí nenáročné potápění s instruktory i pro úplné začátečníky. Nejlepší místa jsou u zdejších ostrovů Ngai, Waen či Kradan, kam se můžeme na katamaránu vypravit. Nejzajímavějším místem v této oblasti je trochu zapadlý ostrov Muk. Je zajímavý fascinující mořskou jeskyní, kterou musíte proplavat asi 50 metrů, než se dostanete na úžasnou bílou pláž uprostřed kolmých skal. Místo, které v minulosti patřilo pirátům.

7.–8. den

Pokud budeme mít dostatek času, můžeme pokračovat až k hranicím s Malajsií, na ostrovy národního parku Tarutao. Pláže na zdejších ostrovech jsou velmi podobné plážím na Seychelách. Velké ohlazené skály a obří zaoblené kameny, azurově zbarvené čisté moře a dokonalé místo na šnorchlování nebo potápění. Divoká tropická příroda a nádherné, zcela opuštěné pláže vás okouzlí stejně jako zdejší jeskyně.

9. den

Přeplavba na ostrov Libong, který je mimo turistické trasy. Žijí zde zejména rybáři a početnější muslimská komunita. Díky klidu zde můžeme pozorovat delfíny a zvláštní zvířata Dugongové – v překladu moroň indický, nebo také „mořská kráva“. Dosahují délky asi 3 metrů a váží až 200 kg. Cestou mineme několik menších ostrovů. z nichž je nejvýznamnější Bulone, kde se můžeme i zastavit.

10. den

Delší přeplavba podél ostrova Lanta na Phi Phi leh a případně noční plavba až do Phuketu.

11.–12. den

Návrat zpět do mariny na ostrově Phuket, vylodění, večerní odlet. Poslední den návrat do Prahy.

Podmínky

ZOBRAZIT FOTOGALERII PODMÍNEK ZÁJEZDU