ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Egejské moře, Kyklády a Paros na katamáranu

Vyměňte hotel za jachtu a užijte si moře a relax
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
14. 9. – 21. 9. 20248 dní54071410

Cena za osobu ve dvoulůžkové kajutě sleva + letenka dle aktuální ceny a termínu! Příplatek za obsazení dvoulůžkové kajuty jedním cest. činí 70 %.

Na co se můžete těšit?

  • Vyměňte hotel za loď, získejte volnost a svobodu
  • Souostroví Kyklády a ostrov Paros - jedny z nejhezčích řeckých ostrovů
  • Romantika malých přístavů a poklidných přímořských vesniček na ostrůvcích
  • Propojení živlů a historie - plavba po ostrovech mytologického Řecka
  • Nábřeží s kavárnami, tavernami a obchůdky dokreslující idilickou krajinu

Popis

Jachta, respektive katamarán či plachetnice to není jen "loď", ale jakýsi fenomén dnešní doby. Jachting představuje aktivní způsob jak zažít moře a cizí země. Navíc jde v době covidu o velmi bezpečný způsob cestování.

Týdenní plavba po Egejském moři je opravdovým zážitkem a nádherným sailingem. Egejské moře najdeme na jihovýchod od pevninského Řecka a zahrnuje množství větších i menších ostrovů.  Na lodi se můžeme toulat mezi ostrovy na kterých vždycky najdeme spoustou kotvišť s velmi příjemnými cenami i s přívětivými obyvateli. Samotné ostrovy potom skýtají nejen historické ale také přírodní zajímavosti.

Ostrov Paros nabízí scenérie z pohlednic. Spletité labyrinty dlážděných uliček, zářivě bílé domky  mezi kterými občas vykoukne modrá kopule kostela nebo rozkvetlé keře buganvilií.  A ačkoliv si Paros v ničem nezadá se sousedními proslulými ostrovy Santorini či Mykonos, ale ceny jsou zde výrazně přiznivější.

Ačkoliv Kyklády patří k opravdu větrným ostrovům, budeme se z velké míry pohybovat v závětří Naxosu, Parosu a a Antiparosu a nebudeme tedy zase vystaveni tak silnému větru. V případě příznivého počasí se můžeme rozhodnout pro ještě objevnější plavbu a navštívit jižní ostrovy souostroví Kyklády s ikonickými Santorini.

Program

1. den

Přílet do Athén a lokální přelet na ostrov Paros v samém srdci Kyklád. Nalodíme se a ještě navečer doplujeme do blízké vesničky Naousa.

2. den

Krátká přeplavba na sousední ostrov Naxos, který se dokázal vyhnout masové turistice a vychutnáme si tradiční horské vesničky, navštívíme nedostavěný Apollónův chrám a uijeme si opravdový klid.

3. den

Návštěva na malém zapomenutém ostrově Donousa a nocleh na ostrově Amorgos, který je obklopen magickou hlubinou. Na ostrově můžeme objevovat pozůstatky středověkých hradů a starých mýnů.

4. den

Dnes nás čekají mikro Kykládyostrůvky Koufonisi, Schinousa a Agios Georgios. Velice příjemné a trochu ospalé, romantické ostrovní vesničky.

5. den

Poklidná přeplavba v závětří ostrova Naxos na ostrov Antiparos, který je malým bratrem velkého ostrova Paros, ale žije se zde výrazně klidněji.

7. den

Návrat na ostrov Paros, který patří mezi nejoblíbenější ostrovy v Řecku. Ostrov Paros a zejména kosmopolitní vesnice Naoussa si zachovala tradiční architekturu a je velice autentická. Najdete zde řadu taveren s mořskými plody, ale také obchodů a mraky turistů. Proto je nejlépe projít si centrum v časných ranních hodinách, vyhnout se turistům a užít si jedinečný pohled na stovky rybářských lodí, kapli svatého Nikolase s modrou kopulí zapamatovat si Paros jak vypadá bez turistů.

8. den

Ráno opouštíme v marině loď, přelet do Athén a dále přelet do Prahy.

Podmínky