ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kuba na katamaránu

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
15. 11. – 3. 12. 202419 dní54030410

Cena za os. ve dvoulůžkové kajutě + letenka, cena dle termínu nákupu (cca 28 000 Kč). Příplatek za obsazení dvoulůžkové kajuty jedním cest. činí 70 %.

Loď Bali 4.1. (délka 12,35 m, šířka 6,72 m).

Tento zájezd pro vás připravíme i na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Plavba na katamaránu
  • Úžasné přírodní scenérie, zapomenuté bílé pláže
  • Poznáme Kubu, která si dodnes zachovává své kouzlo, které přetrvává v čase
  • Karibská kuchyně a špičkové lokální koktejly
  • Autentická atmosféra Havany

Popis

Kuba je docela jiná, než ostatní destinace v Karibiku a dodnes si zachovala svou autentickou atmosféru. Můžete poznat stará koloniální centra rozpadajících se měst, stejně jako super moderní resorty a letoviska. Doba kdy se Kuba začala otevírat světu jsou také pryč a postupně se Kuba stává jakýmsi skanzenem a zároveň jednou z nejvyhledávanějších destinací Karibiku. Kuba je totiž opravdu specifická a nenapodobitelná, zachovává si jisté kouzlo, které přetrvává v čase. Výjimečná tropická příroda, blankytné moře s mnoha korálovými útesy a atoly, neuvěřitelné množství opravdu pestře zbarvených ryb a dechberoucí přírodní scenérie. Můžete neustále objevovat zapomenuté pláže a osamělá zákoutí z paluby lodi na více než čtyřech tisících ostrůvcích a ostrovech.

Z hlediska jachtingu je Kuba doposud málo objevenou destinací a doslova rájem bez turistů a zároveň bezpečné dobrodružství. O nějaké moderní marině se nám může jen zdát, ale když si půjčíme spolehlivou loď a spolehneme se na svého kapitána, nemůžeme si přát dokonalejší místo. Úchvatné pobřeží, jedinečná a nespoutaná příroda, téměř neporušené korálové útesy a kontrasty, jaké jinde v Karibiku neuvidíte.

Na katamaránu si dopřejeme chutnou stravu plnou ovoce a darů moře. Zažijeme skvělou atmosféru a také ochutnáme vyhlášený kubánský rum a možná i doutníky. Tak se nenechte lákat a vyražte s námi do zcela nové destinace.

Program

1.–2. den

Odlet z Prahy, přílet do Havany, večer a nocleh v Havaně – opravdový zážitek. 

3. den

Poklidné dopoledne ve městě zašlé koloniální slávy – v Paříži Karibiku. Odpoledne cca 2 hod. přejezd mikrobusem do mariny v Cienfuegosu, převzetí lodě a nákup potravin. Nocleh již na lodi v některé odlehlé zátoce nebo v marině.

4.–5. den

Celodenní přeplavba na ostrov Cayo Largo del Sur, kotvení na známé pláži Playa Tortuga. Ostrov Cayo Largo je mnohými považován za nejkrásnější místo na Kubě, nabízí 27 kilometrů bělostných pláží s průzračným mořem, korálové útesy a nedotčenou přírodu. Návštěva želví farmy „Finca de Tortugas“, možnost potápění na korálovém útesu.

6.–7. den

Návštěva ostrůvku Cayo Iguana, kde spatříme množství leguánů. Plavba západním směrem: nádherná pláž Playa Rosario s množstvím palem a skvělým šnorchlováním, rezervace Cayo Cantiles mj. se spoustou opic, ostrov Cayo Campos s vědeckou experimentální stanicí, ostrov Cayo Matías s možností potápění na vraku lodi.

8.–10. den

Přeplavba na nejvzdálenější cíl a největší ostrov ze souostroví – ostrov Isla de la Juventud. Přírodní rezervace Punta Francés se skvělým potápěním. Městečko Nueva Gerona, dosud nezkažené turismem. Výlety po ostrově nebo potápění. Pěší přesun z pláže Punta del Este na východní pobřeží k jeskyním s více než 200 unikátními předkolumbovskými piktogramy.

11.–12. den

Návštěva majáku Carapachibey. Možnost vyhlášeného rybolovu a šnorchlování u korálů. Ostrov Cayo Matias s porosty mangrovníků a obrovskými mušlemi.

13.–14. den

Plavba zcela mimo civilizaci – mezi korálovými útesy a malými atoly směrem k ostrovu Cayo Rico, kde zakotvíme. Skvělé šnorchlování – k vidění rejnoci, siby, barakudy, papouščí ryby, kanicové, ropušnice, perutýni,…

15.–16. den

Návrat v poklidném tempu zpět do domovské maríny. Ostrov Cayo del Rosario, kde se k lodi často připojí skupiny zvědavých delfínů, se kterými lze plavat.

17. den

Přejezd do Havany, závěrečný nocleh v Havaně.

18.–19. den


Transfer na letiště a návrat do Prahy.

Podmínky