ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Belize na katamaránu

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
1. 11. – 16. 11. 202416 dní54010410

Cena za os. ve dvoulůžkové kajutě + letenka, cena dle termínu nákupu (asi 27 000 Kč). Příplatek za obsazení dvoulůžkové kajuty jedním cest. činí 70 %. Loď: Excess (délka: 11,42 m, šířka: 6,59 m)

Tento zájezd pro vás připravíme i na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Plavba na katamaránu
  • Druhý největší bariérový útes na světě
  • Korálový závrt Great Blue Hole
  • Pozorování kapustňáků a delfínů
  • Šnorchlování v modrých lagunách
  • Mayské pyramidy uprostřed pralesů

Popis

Naše plavba míří podél druhého největšího bariérového útesu na světe. Budeme pozorovat pestré korály i neskutečně barevné tropické ryby. Po dni stráveném objevováním podmořských tajemství budeme relaxovat na krásných písečných plážích s palmami, které dotvářejí idylickou atmosféru tohoto tropického ráje. Tady doplníte energii slunečními paprsky a osvěžujícími ovocnými koktejly.

Belize je malinký stát mezi Guatemalou a Mexikem a většina jeho území je chráněná jako přírodní rezervace a vnitrozemí pokrývají husté lesy. Východní pobřeží Honduraského zálivu lemuje skupina 130 písečných ostrůvků a korálových útesů, známých pod společným názvem Belizské bariérové útesy. Nabízí tyrkysově zbarvené moře a úchvatné pláže. Rajské atoly podél korálové bariéry poskytují domov nejpestřejšímu mořskému životu na světě.

Na Belizských bariérových útesech prozkoumáme Great Blue Hole. Je to obrovská podvodní jeskynní formace ve tvaru kruhu s průměrem asi 300 metrů a hloubkou kolem 125 metrů. Vědci předpokládají, že tyto úchvatné jeskynní útvary vznikly dříve, než bylo na tomto místě moře. Great Blue Hole je fascinující mystické místo, které fascinuje vědce, milovníky přírody i potápěče. Belizský bariérový útes  včetně Great Blue Hole je zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO v ohrožení.

Když budeme mít chuť i čas, můžeme se vydat i do vnitrozemí, kde budeme obdivovat velkolepé mayské chrámy. Ve stínu památek starobylých říší se rozkládají malebné pralesní vesničky, v nichž stále přežívají tajemné ri­tuály mayských kněží. Zamilujete si okouzlující města a velmi přátelské obyvatele.

Tato poměrně malá země mezi Karibským mořem a poloostrovem Yucatán skýtá obrovské možnosti poznání. Je ideálním cílem pro ty, kdo chtějí spatřit místo s nenarušeným životním prostředím, krásnými korálovými útesy a mayskými památkami.

Program

1.–2. den

Odlet z Prahy do Belize City a následně přelet do Placencia.

3.–8. den

Plavba po korálových atolech druhého největšího bariérového útesu světa: idylická mořská rezervace South Water Caye, korálový ostrov s křišťálově čistými vodami. Výprava na kajacích mangrovy Monkey River. Ostrov Wippari Cay, mekka karibského rybolovu se skvělým šnorchlováním a spoustou delfínů v okolních vodách. Vydáme se i do vnitrozemí k pyramidě Altun Ha. Navštívíme národní park Five Blues Lake s opicemi, jaguáry, tukany a jinými exotickými druhy volně žijící zvěře.

9.–15. den

Pokračujeme v plavbě po bariérovém útesu: navštívíme unikátní korálový závrt Great Blue Hole. Prozkoumáme korálové útesy okolo Turneffe Atol. Zakotvíme u ostrova Caye Caulker, odkud se vydáme za stády kapustňáků a delfínů.

16.–18. den

Návrat do mariny, přesun do Belize City (noc v hotelu). Následující den transfer na letiště a odlet do Prahy.


Zájemci si na závěr mohou prodloužit spolu s kapitánem zájezd a vypravit se k mayské pyramidě Xuantunich, zvané „Kamenná žena“, nebo si udělat krátký výlet do Guatemaly.

Podmínky