ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Slovinsko – skialpový přechod Julských Alp

Užijte si lyžařské dobrodružství bezpečně!
lyžování a skialpinismus2-3 středně náročný / náročný★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
13. 3. – 17. 3. 20245 dní13170401

POSLEDNÍ 1 VOLNÉ MÍSTO!

28. 3. – 1. 4. 20245 dní13170402

Aktuálně plno! Velikonoční termín, pouze 1 den dovolené!

Na co se můžete těšit?

  • Nádherný klasický skialpový přechod Julských Alp
  • Triglavský národní park
  • Vhodné pro středně pokročilé a pokročilé skialpinisty
  • Ubytování v penzionu, na horských chatách a v útulně s polopenzí

Popis

Triglav – s 2864 m nejvyšší hora Julských Alp – se nachází v samotném srdci Triglavského národního parku na severozápadě Slovinska, přímo na historické hranici krajů Kraňsko, Gorice a Gradiška. Monumentální vrchol je stylizovaně vyobrazen i na slovinském státním znaku i slovinské vlajce. Své pojmenování získal podle Trihlava, starodávného trojhlavého slovanského božstva.

Čtyřdenní skialpový přechod jsme pro vás připravili ve spolupráci s místními horskými vůdci – jen díky nim vám dokážeme zajistit komfortní zázemí i v zimě, kdy jsou zdejší horské chaty a útulny pro běžnou veřejnost uzavřeny.

Během úvodní noci po přejezdu z Čech zrelaxujeme v příjemném penzionu v okolí jezera Bled. Pro první přespání na samotném skialpovém přechodu využijeme komfortní zázemí horské chaty Dom na Komni. Druhý nocleh pak strávíme na unikátním místě – ve stylovém a zimním podmínkám uzpůsobeném "winter roomu" v dosahu horské chaty Zasavska koča na Prehodavci. Závěrečnou noc pak přespíme v celoročně obývané meteorologické základně, jež se nachází v prostorách známé horské chaty Triglavski Dom. Každý den bude k dispozici jiné zázemí, vždy pak teplá snídaně i večeře.

Skromnější podmínky určitě neuberou nic z nádherných lyžařských zážitků, naopak přidají celému skialpovému putování nádech nevšedního dobrodružství a nezapomenutelné okamžiky.

Akci povede slovinský horský vůdce s licencí UIAGM.

Nevíte, co s sebou zabalit? Podívejte se na doporučenou skialpinistickou výbavu na naše zájezdy.

Program

1. den:

Dopolední odjezd z Prahy do slovinského Bledu a ubytování v nedalekém penzionu; večerní briefing a plánování túry na další den, příprava a kontrola vybavení, večeře.

2. den:

Přejezd autem k lanovce a výjezd do lyžařského střediska Vogel (1533 m) s panoramatickým výhledem na jezero Bohinj; následně už skialpový přechod s několika postupnými sjezdy a stoupáním až na horskou chatu Dom na Komni (1520 m) (11 km / ↑1200 m).

3. den

Nádherná trasa prochází dolinou "Sedmi jezer", jež je součástí národního parku Triglav již od r. 1920 (13 km / ↑1100 m); nocleh v horské útulně v těsné blízkosti horské chaty Zasavska koča na Prehodavci (2071 m).

4. den

Celodenní túra doslova na dosah masivu Triglavu začíná jedním z nejkrásnějších sjezdů na trase a končí výstupem na chatu Triglavski Dom (2515 m) (9 km / ↑1200 m).

5. den

Záverečná etapa s dlouhým a krásným sjezdem až do údolí Krma (12 km / ↑300 m / ↓1500 m); přesun místní dopravou zpět k autu; odpoledne odjezd do Prahy, návrat v pozdních večerních hodinách.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA