ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Jižní Afrika – Kapské Město, víno a národní parky

Safari, koupání i degustace vín
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
16. 10. – 31. 10. 202416 dní27553403

Termín a cena se mohou ještě měnit dle dostupnosti letenek a podmínek pro rok 2024

10. 4. – 25. 4. 202416 dní27553401

UZAVŘENO

Na co se můžete těšit?

  • Úchvatné Kapské Město a NP Stolová hora
  • Mys Dobré naděje a Střelkový mys
  • Safari v národních parcích Tsitsikamma a Addo
  • Barevná Garden Route i vinařská oblast Stellenbosch

Popis

Kapské město se svým okolím je jedním z nejstarších známých míst na jihu Afriky. Můžeme jej s klidem nazvat nejúchvatnějším, nejromantičtějším a nejnavštěvovanějším městem celé jižní Afriky. Je to místo, kde kdysi dávno mořeplavci získávali novou naději, že se neplaví do neznáma, a které již zdálky poznáte podle ikonické Stolové hory. V jeho okolí se rozkládá bezpočet vinic i kulturních a přírodních zajímavostí. Během našeho zájezdu spatříme jak nejjižnější bod afrického kontinentu, tak pověstný mys Dobré naděje, uvidíme lachtany, tučňáky i velryby, ale navštívíme i národní parky, kde potkáme slony, antilopy, zebry a další typická zvířata pro africká safari. Každý den ochutnáme báječné jihoafrické pokrmy, které zapijeme vínem z okolních vinic a necháme se znovu a znovu překvapovat překrásnými západy slunce s panoramatem bouřlivého pobřeží Atlantiku. Cestovat budeme pohodlným minibusem, bydlet budeme v příjemných hotelech nebo lodžích a doprovázet nás bude jak místní, tak český průvodce.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Kapské Město, ubytování v hotelu v centru města (3 noci); dle letového řádu úvodní procházka po hlavní třídě staré zástavby – Long Street.

3.–4. den

Kapský poloostrov: rybářské městečko Hout Bay – fakultativně lodní výlet na ostrov Duikers koloniemi lachtanů; Chapman's Peak Drive; výstup na Cape Point a přechod na mys Dobré naděje – pozorování unikátní flóry a fauny; Simon's Town a Boulder Beach s koloniemi tučňáků brýlových (součást NP Stolová hora); Kapské Město – prohlídka města a dle počasí vyjížďka na Stolovou horu, symbol jižní Afriky zvedající se z moře do výše 1000 metrů, který nabízí nezapomenutelné panorama Kapského Města a Kapského poloostrova; prohlídka Greenmarket Square; hrad Dobré naděje; večer na nábřežní promenádě Waterfront – ochutnávka místního nočního života; fakultativně čtvrť City Bowl s mnoha muzei vč. Muzea Šestého obvodu s krásnou viktoriánskou a art deco architekturou; ostrov Robben  – místo, kde byl vězněn Nelson Mandela (dnes je ostrov přeměněn na muzeum); prohlídka Two Oceans Aquarium; botanická zahrada Kirstenbosch.

5. den

Odjezd z Kapského Města směrem na Hermanus, město známé pozorováním velryb s možností návštěvy velrybího muzea (Whale Museum), dále na Střelkový mys (Cap Agulhas) – nejjižnější bod Afriky, kde se potkává Atlantický a Indický oceán.

6. den

Přejezd vnitrozemím protkaným úchvatnými horskými průsmyky do Karoo regionu – pustiny s magickou atmosférou; návštěva pštrosí farmy v Oudtshoornu; vápencové krápníkové jeskyně Cango Caves, jež se mohou pochlubit labyrintem úžasných síní s dechberoucími útvary.

7. den

Odjezd do Mossel Bay (Zátoka mušlí) – prohlídka města včetně unikátního námořního muzea portugalského mořeplavce Bartolomea Diase; přejezd po Garden Route po pobřeží Indického oceánu – drsná i něžná oblast, rozlehlé laguny lemované hradbou písečných dun a bělostných pláží, jejichž centrem je starobylá Knysna.

8.–9. den

NP Tsitsikamma: první mořská rezervace jižní Afriky – pěší procházka původním pralesem, doplněná o divoké pobřeží Indického oceánu s možností koupání, cestou procházka po mostě Bloukrans, jenž spojuje východní a západní Kapsko a kde se již přes 20 let provozuje nejvyšší komerční bungee jumping na světě.

10.–11. den

NP Addo: sloní rezervace – během safari vyjížďky lze spatřit slony, zebry, antilopy losí, kudu, prasata bradavičnatá, lvy, hyeny a četné druhy ptactva; tato oblast je také jedinou na světě, kde můžete vidět "velkou sedmičku", která kromě "Big 5" (lev, leopard, buvol, slon a nosorožec) zahrnuje navíc velrybu a velkého bílého žraloka.

12.–14. den

Letecký návrat z Port Elisabeth do Kapského Města a přejezd do světoznámé vinařské oblasti Stellenbosch a Franschhoek na úpatí Skalnatých hor, jež místu dodávají neopakovatelnou atmosféru; krátká navštěva koloniálního městečka Stellenbosch a Franschhoek, kde lze navštívit muzeum Hugenotů, kteří zde mimo jiné založili vinařskou tradici – exkurze a představení místních vín spojené s ochutnávkou; 14. den je rezervní a lze ho využít pro fakultativní aktivity v Kapském Městě nebo jeho okolí.

15.–16. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky