ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Silvestr na Zanzibaru

poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlnědovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Tanzanie, Zanzibar

Tento zájezd pro vás připravíme na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Pobyt na korálovém ostrově v Indickém oceánu
  • Stone Town  – za poznáním historie
  • Zajímavá fauna i flóra
  • Nákupy koření
  • Stylový hotel na nejlepší pláži na ostrově, možnost šnorchlování i potápění

Popis

Korálový ostrov nazývaný Zanzibar byl už před 500 lety důležitou obchodní a kulturní křižovatkou v Indickém oceánu. V současné době je v povědomí spíše produkcí mnoha druhů koření a tropického ovoce a zejména díky svému klimatu a teplému moři jako vyhledávaný cíl cestovatelů. Naštěstí jej turismus však zatím nepřipravil o jeho jedinečnou atmosféru. Přes svůj turistický potenciál si celý ostrov stále zachovává původní ráz s chýšemi místních obyvatel, žijících převážně z rybolovu a pěstování tropických plodin. Turistické resorty malebně zapadají svým stylem do okolí a panorama tu nikde nekazí betonové hotely nebo jiné výškové budovy. Historické centrum jediného města na ostrově - Stone Town - je dokonce zařazeno na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Zanzibar je ve správném významu souostrovím tvořeným ostrovy Unguja a Pemba. Právě Unguja je všeobecně nazývaná Zanzibarem a tvoří cíl naší cesty, který leží v jižní polovině chráněné mořské rezervace Zanzibar Archipelago. Přístrojové potápění nebo šnorchlování, plavání s delfíny, rybaření a odpočinek na písečných plážích – tak vypadají hlavní turistická lákadla. Po celou dobu pobytu budeme plnými doušky ochutnávat ze všeho, co nám tropická vegetace a teplé moře nabízí. Rovným dílem budeme pobývat v jižní i severní části ostrova. Na jihu ostrova budeme mít na dosah historický Stone Town, který vás okouzlí svými tajůplnými malebnými uličkami i skvělou gastronomijí. 

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Zazibar (Tanzánie); ubytování ve Stone Townu –zde strávíme celkem 4 noci, možnost koupání v moři (hotel je situován cca 2 minuty chůze od pláže); moonost nákupů koření na pestrém trhu Darajani; možnosti večeří v zahradách Forodhani – mořské plody, ryby a další místní speciality, vskutku gurmánský zážitek.

3.–4. den

Bohatý volitelný program dle vlastního výběru:

A) Prohlídka starobylého historického jádraStone Townu kde se prolínají vlivy arabské, evropské, africké i indické: dominanta města Palác zázraků Beit al Ajaib, zdobná budova Old Dispensary, Stará celnice, Palace museum, Ngome Kongwe – zanzibarská pevnost, Perské lázně, katolická katedrála sv. Josefa, anglikánské katedrála postavená na místě bývalého trhu s otroky, celou dobu nás budou provázetnejslavnější architektonické prvky Stone Townu – masivní vyřezávané, ornamenty zdobené dveře, jež odpradávna symbolizovaly moc a postavení majitele domu; využijeme možnosti vstoupit do některé z mnoha místních mešit, ale navštívíme i hinduistický chrám.

B) Delfin tour – plavání s delfíny (na malé rybářské loďce s ploutvemi a šnorchlem, pak už jen skok do vody mezi delfíny....) a NPJozani Forest – pralesní rezervace s endemickými guerézami.

C) Výlet lodí na korálový ostrůvek Changu s chovnou stanicí obřích želv a antilopek suni – možnost koupání či šnorchlování na přilehlém korálovém útesu.

D) Spice tour – cesta za kořením: průvodcovaný výlet s výkladem o pěstování koření a tropického ovoce spojený s ochutnávkami (např. muškátový oříšek, pepřovník, chlebovník různolistý, vanilka pravá, skořicovník, hřebíčkovec vonný, karambola obecná, kakaovník pravý apod.).

5.–9. den

Přejezd na sever ostrova s bílými plážemi a nejlepším koupáním na celém Zanzibaru - strávíme zde 5 nocí; možnost mnoha fakultativních programů a aktivit:

A) Šnorchlování a přístrojové potápění na korálové bariéře – celodenní výlet na ostrov Mnemba se šnorchlováním; půldenní výlet na ostrov Tumbatu se šnorchlováním

B) Rybáření.

C) Návštěva záchranné stanice mořských želv a rehabilitačního centra, ve kterém můžete se želvami plavat.

D) Plavba na tradiční plachetnici dhow s drinkem či večeří v západu slunce.

10. den

Noční odjezd na zanzibarské letiště a odlet do Prahy.

Podmínky