ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Severní Vietnam na kole

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
20. 10. – 6. 11. 202418 dní21341401

POSLEDNÍ VOLNÉ MÍSTO (s možností doplnění k ženě)

Na co se můžete těšit?

  • Etapová cyklistika v odlehlých oblastech vietnamských hor
  • Etnické menšiny a tradiční vesnice
  • Národní park Ba Be a plavba lodičkou
  • Hanoi
  • Doprovodné vozidlo, hotely a homestay

Popis

Přejezd odlehlou oblastí celé severní části Vietnamu je skvělou volbou pro prodloužení cyklistické sezony. Trasa našeho zájezdu vede velmi přitažlivými místy s množstvím přírodních krás a horami porostlými lesy s mimořádně bohatou směsí zde žijících národnostních menšin, zejména Hmongů. Vine se po svazích mezi rýžovými poli, přetíná horské říčky a potoky doprovázené vodopády, otevírá pohledy na kuželovité hory, nedostupné hřebeny a končí u jezera Ba Be ve stejnojmenném národním parku. Cestou budeme mít možnost ochutnat výtečnou vietnamskou kuchyni, pozorovat tradiční venkovský život a díky doprovodu místního vietnamské průvodce se dozvíme i mnoho ze života obyčejného Vietnamce.

Program

1.–2. den

Letecky Praha–Hanoi; přesun autobusem do provinčního městečka Yen Bai, ubytování.

3. den

Přejezd autobusem do odlehlého horského městečka Bac Ha - hlavního města provincie Lao Cai; sestavení kol a první ochutnávka výtečné vietnamské kuchyně.

4. den

Vyrážíme severovýchodním směrem přes pohoří Chay téměř na dotek čínských hranic a dále proti proudu Rudé řeky; okolní vrcholy dosahují 2500 m a na horizonu máme možnost zahlédnout i nejvyšší horu Vietnamu Fan Si Pan (3143 m); kolem silnice míjíme množství vodopádů a můžeme pozorovat venkovský život; cestou městečko Xin Man a nocleh ve Vinh Quang v provinicii Su Phi (74 km/ ↑ 1400 m).

5. den

Vyhlídková cesta pohořím Chay lemovaná terasami rýžových políček, čajovými plantážemi a mnoha bystřinami; návštěva místní čajové továrny a ochutnávka lokálního čaje, nocleh v typickém vietnamském "long housu" neboli domu na kuřích nožkách ve vesnici Nam Hong (varianta A: 36 km/ ↑ 750 m) (varianta B: 43 km/ ↑ 1400 m).

6. den

Den zahájíme stoupáním do sedla Cong Troi neboli Nebeská brána (870 m); sjedeme k řece Lo, která nás dovede až do Ha Giangu - hlavního města stejnojmenné provincie (95 km/ ↑ 1100 m/ ↓ 1680 m). 

7. den

 Pár kilometrů za Ha Giangem najíždíme na silnici štěstí "Hapiness Road", jež byla postavena v šedesátých letech z cílem dostat pod kontrolu odbojné horské kmeny; průsmyk Quan Ba (1134 m).

8.–9. den

Ha Giang–Dong Van: turisticky zcela neobjevený kraj náhorní plošiny Dong Van, o to však autentičtější venkovské prostředí etnických menšin , tradiční vesnice Pho Bang Sino, terasovitá rýžová pole, vápencové skalní stěny, rozeklané hraniční hory, rezidence Hmongského krále (142 km/3 dny).

10. den

Volný den v oblasti Dong Van: procházka nebo projížďka po okolí města nebo delší cyklistický výlet do Lung Cu v blízkosti čínských hranic - vyhlídka a nejsevernější bod Vietnamu  (0–52 km).

11.–12. den

V následujících dnech se stočíme k jihovýchodu a pojedeme přímo v nádherných kulisách skalních homolí pokrývajících celou oblast až k obzoru; vyhlídka Ma Pi Leng a sjezd do hlubokého údolí řeky Nho Que (95 km/2 dny).

13. den

Náročná etapa zpočátku podél řeky málo obydlenou oblastí vedoucí převážně lesy; odměnou jsou výhledy na hory v okolí Tinh Tuc; nocleh v Phia Den (80 km).

14. den

Ranní famózní sjezd 27 km o 800 výškových metrů!; zelenou zalesněnou krajinou až do nadmořské výšky pouhých 150 m (76 km); konec cyklistiky a balení kol; stylový nocleh "homestay" ve vesnici Pac Ngoi

15. den

Den v NP Ba Be, neboli „Tři jezera“ - divukrásná krajina částečně skrývá a částečně dává na odiv přírodní skvosty: největší jezero Vietnamu obklopují vápencové hory porostlé smíšenými lesy, v nichž se doposud vyskytují ta nejvzácnější zvířata, ptáci a rostliny - výletní loďkou se projedeme po jezeře a proplujeme jeskyní Puong; odpoledne odjezd z Ba Be a noční dojezd do Hanoje.

16.–18. den

Hanoi: centrum s jezerem Hoan Kiem a chrámem Ngoc Son, Chrám literatury s přilehlou zahradou, Ho Či Minův koplex, stará čtvrť; 17. den odlet domů, přílet následující den v ranních hodinách.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA