ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Cyklostezkami podél alpských řek

Podél řek a potoků do nitra alpských údolí
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
1. 5. – 5. 5. 20245 dní49210410

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Lehké trasy lemované Alpami
  • Salcburské zámky
  • Bavorské perly - Berchtesgaden a Königsee

Popis

Neuvěřitelná kombinace lehkosti jízdy po údolních cyklostezkách s panoramaty velehor! Trasy inspirované Tauernskou cyklostezkou – zvou na vybrané cyklostezky údolími zařezávajícími se podél horských řek do nitra Nízkých a Vysokých Taur, Solné komory, Berchtengadenských Alp a Totes Gebirge.

Program

1. den

Dopolední přesun busem (Praha asi 8:30) do Solné komory. Pěší výlet originální stezkou bezprostředně podél půvabného fjordovitého jezera Traunsee podél skalní stěny dominantního Traunsteinu (3 h).

2. den

Po cyklostezce podél řeky Gasteiner Ache přes lázeňské středisko Bad Gastein s možnou zajížďkou k horské chatě či návštěvou lázní Bad Hofgastein (37/47/57 km).

3. den

Od solných lázní Bad Dürnberg sjezd do údolí řeky Berchtesgadener Ache a podél ní po cyklostezce do bavorského letoviska Berchtesgaden a k jezeru Königsee. Přes St. Leonhard na Tauernskou cyklostezku při řece Salzach a po ní do Halleinu (44 km); prodloužení po cyklostezce kolem zámků Anif, Hellbrunn, Emslieb, Fronburg, Freisaal k pevnosti Hohensalzburg. Centrem Salcburku po Tauernské cyklostezce do Halleinu (+22 km).

4. den

Centrální částí Tauernské cyklostezky podél řeky Salzach ze Schwarzachu přes soutěsku Liechtensteinklamm a Bischofshofen do Werfenu se středověkým hradem (32 km).

5. den

Národním parkem Vápencové Alpy po nové rovinaté cyklostezce po bývalé železnici Steyrtalradweg. Podél vodní nádrže a zámku Klaus a. d. Pyhrnbahn na úpatí Totes Gebirge přes Steinbach proslulý adventními tradicemi až k soutoku řek Steyr a Enns v historickém městě Steyr (48 km). Odjezd do ČR, příjezd do Prahy před půlnocí. 

Podmínky