ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

(Cyklo)stezkami za alpskými poklady

Nezapomenutelné zážitky s kulisou Alp
dovolená na kole1 nenáročný program★★ jsem ochoten cestovat skromnějidovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
24. 8. – 31. 8. 20248 dní49291410

POSLEDNÍ MÍSTO - Děti do 6 let bez nároku na samostatné lůžko – cena 6800 Kč.

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Rýžování zlata ve Vysokých Taurách
  • Chytání pstruhů na horské chatě
  • Lanovkou na pěší výlet do Gosauských Dolomit

Popis

Atraktivně sestavený program vás zavede na kolech i pěšky do překrásných koutů na úpatí i vrcholy Alp s nezapomenutelnými dětskými parky. Po parádních rovinatých cyklostezkách lemovaných hradbami Nízkých a Vysokých Taur, Dachsteinem i Tennengebirge se vypravíme k jezírkům s dětskými hřišti, za zvířátky, ale i do divoké soutěsky.

Program

1. den

Ranní přesun (Praha asi 7:00) do Rakouska s atraktivní etapou v Solné komoře. Od nádherného Mondsee přejedeme k dalšímu úchvatnému jezeru Attersee kde trasu zakončíme u břehu jezera s pláží a dětským hřištěm (16 km).

2. den

Naším autobusem k lanovce na Hochwurzen, kde se zájemci o výhledy a adrenalin uspokojí na 7kilometrovém sjezdu na terénních tříkolkách gokart. Na kolech do Schladmingu a po Enžské cyklostezce přes Radstadt s výstavou bláznivých kol u středověkých hradeb do Altenmarktu s dětským hřištěm a prolézačkami. Etapu zakončíme návštěvou aquaparku Therme Amadé (35 km).

3. den

Rýžování zlata ve zlatonosném potoce Hüttwinklache. Na kolech sjedeme stezkou po romantických pastvinách Rauriského údolí k horské restauraci s prolézačkami a minizoo (23 km).

4. den

Od dětského lesoparku se zvířátky a atrakcemi v Untertauern po Taurašské a Enžské cyklostezce do Altenmarktu a Ebenu (22 km). Odtud pěší výstup 2,5 km směrem na Monte Popolo k horské chatě Reitlehenalm s vyhlídkovou terasou, prolézačkami, motokárami a rybníkem - chytání pstruhů. Na chatě grilovaný pstruh s Ofenkartofel či jiné občerstvení.

5. den

Lungau: prohlídka středověkého hradu Mauterndorf s českým audioprůvodcem pro děti, možnost vyzkoušení středověkých kostýmů, rytířský oběd v hradním šenku, úžasné prolézačky v prostorách hradu. Na kolech panenským údolím Weisspriachtal k romantickým salaším (37 km).

6. den

Naším autobusem do horského letoviska Annaberg a lanovkou Donnerkogelbahn na Zwieselalm. Horská pěší túra „Po stopách císařovny Sisi“ k chatám Zwieselalmhütte, Sonnenalmhütte a Gablonzerhütte (10 km/ 4 h). Odpoledne lukostřelba.

7. den

Naším autobusem k soutěsce Lammerklamm a po cyklostezce přes Golling do divoce romantického údolí Bluntautal (25 km)

8. den

Národním parkem Vápencové Alpy po rovinaté cyklostezce Steyrtalradweg po stopách zrušené úzkokolejky podél řeky Steyr přes Steinbach proslulý vánočními tradicemi, muzeum železnice v Grünburgu s volně přístupnými historickými vagony, kolem zábavných dětských zastávek (hádanky, hry) až k soutoku Steyeru s Enží v romantickém historickém městě Steyr (24 km). Odpoledne odjezd do ČR.

Podmínky