ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Za romantikou alpských salaší na kole

Zájezd pro milovníky panenské přírody
dovolená na kole2-3 středně náročný / náročný★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
10. 7. – 14. 7. 20245 dní49206410

Na co se můžete těšit?

  • Vybrané cyklotrasy s výhledy
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Úžasný start do zájezdu „balkónem“ Ewige Wand
  • Horskými cestami k chatám za občerstvením

Popis

Atraktivně sestavený program po nejoblíbenějších trasách z pobytového St. Martina je ideální pro horská kola nebo elektrokola. Naše trasy vedou romantickými údolími a na planiny se starými rázovitými horskými salašemi zvoucími k občerstvení. Stoupání na vyhlídkové vrcholy a náhorní planiny nám usnadní autobus i lanovka. Zavedeme vás na proslavená i tajná místa po stezkách a horských silničkách kolem průzračných alpských bystřin i vodopádů, překrásných jezer i jezírek do oblasti Severních vápencových Alp a Taur. Denně se budete kochat čarokrásnou přírodou.

Zájezd probíhá souběžně s turistickým zájezdem a je tak vhodný pro dvojice či skupiny s nestejnými zájmy.

Program

1. den

Ranní přesun do Rakouska (Praha asi 6:00). Z Bad Goisern k balkónu Ewige Wand a chatě Rathlucken Hütte. Úbočím horského masívu Predigstuhlu kjezeru Hallstätter See (20 km). Nebo rovinatý okruh z Bad Goisern okolo jezera Hallstätter See s návštěvou pitoreskního Hallstattu (28 km).

2. den

Panenským údolím Ursprungtal kolem salaší do srdce Schladmingských Taur k překrásným horským jezírkům Giglachseen a horské chatě Mattis-Hütte, sjezd do Schladmingu. Zájemci o prodloužení si mohou zajet do údolí Obertal lemovanému salašemi (41/59 km).

3. den

Busem mýtní silnicí Postalmstrasse na náhorní planinu Postalm, na kolech k salaším a panoramatický sjezd po staré Postalmstrasse a soutěskou se zastávkou u historických mlýnů do Unterscheffau (43 km).

4. den

Okruh z Filzmoos jižním úbočím Dachsteinua Bischofsmütze - od 400 let starých horských chat Hofalmen (občerstvení, panoramata) přes sedlo Langeggsattel a kolem říčky Neubach do Lungötz. Po panoramatické cestě přes salaš Schöberlalm do St. Martina (38 km).

5. den

 Ze St. Martina podél říčky Lammer a přes salaš Edtalm a vrchol Hornspitz (1433 m) do Russbachu nebo zkrácená varianta do Russbachu přímo (24/42 km) Návrat do ČR.

Podmínky