ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Za vodníky alpských řek a jezer na kole

Za vodním živlem do alpských údolí
dovolená na kole1 nenáročný program★★ jsem ochoten cestovat skromnějidovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
21. 7. – 28. 7. 20248 dní49293410

Děti do 6 let bez nároku na samostatné lůžko – cena 6800 Kč.

28. 7. – 4. 8. 20248 dní49293420

Děti do 6 let bez nároku na samostatné lůžko – cena 6800 Kč.

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Každý den alpská řeka nebo jezero
  • Lanovkou za výhledy i adrenalinem
  • Chytání pstruhů a sousta zábavy

Popis

Osvěžujícím letním tématem je voda, tedy cyklostezky kolem průzračných alpských říček a potoků a kolem překrásných jezer. Na úvod si vychutnáme novou trasu od jezera Wolfgangsee. Putování oživí poučné, zábavné i adrenalinové zastávky. Nezapomenutelná panoramata se vám otevřou na vrcholech Planai a Zwieselalmu.

Program

1. den

Ranní přesun (Praha asi 7:00) do Rakouska s atraktivní etapou v Solné komoře. Od jezera Wolfgangsee do císařských lázní Bad Ischl s koupáním v tůňkách říčky Ischl (23 km). V cíli můžeme navštívit technické muzeum.

2. den

Etapa po Enžské cyklostezce podél horního toku Enže kolem alpského jezera Winklsee s lanovým parkem přes světoznámé lyžařské středisko Flachau s dětským parkem do Altenmarktu s návštěvou aquaparku Terme Amadé (19 km), příp. zajížďka dodivoce romantického horského údolí Marbachtal (+6 km). Nebo dojezd do penzionu přes horské sedlo Halmgut (+12 km).

3. den

Úvodní částí Tauernské cyklostezky si projedeme podél řeky Salzach oblastí Vysokých Taur z Mittersillu do Kaprunu (27 km) s možností prodloužení k Zellskému jezeru (+ 17-23 km). V Mittersillu zve zvídavé návštěvníky Centrum Národního parku Vysoké Taury s 3D animací letu nad Alpami, vzniku hor a ledovců, prolézačkou chodbičkami svišťů; Robinsonovo hřiště láká na rafinované prolézačky.

4. den

Od dětského lesoparku se zvířátky a atrakcemi v Untertauern po Taurašské a Enžské cyklostezce do Altenmarktu a Ebenu (22 km). Pěší výstup 2,5 km směrem na Monte Popolo k horské chatě Reitlehenalm s vyhlídkovou terasou a občerstvením, prolézačkami a rybníkem, kde vyzkoušíme chytání pstruhů. Na chatě nám uloveného pstruha ugrilují.

5. den

Naším autobusem do horského letoviska Annaberg a lanovkou Donnerkogelbahn na Zwieselalm. Horská pěší túra „Po stopách císařovny Sisi“ k chatám Zwieselalmhütte, Sonnenalmhütte a Gablonzerhütte (10 km/ 4 h). Odpoledne lukostřelba.

6. den

Autobusem do Schladmingu, kabinovou lanovkou na vrchol Planai (1906 m), řádění v Hopsilandu (prolézačky, lanovky, atrakce…) a na kolech sjezd do romantického údolí Untertal s hospůdkami a mohutným vodopádem Riesachfall; zpět divokou soutěskou do Schladmingu (34 km).

7. den

Naším autobusem do Unterscheffau. Okruhem přes Golling k Římskému mostu (koupání v tůních bystřiny Taugl) a kolem vodopádu Gollinger Wasserfall a jezírek v údolí Bluntautal (37 km).

8. den

Naším autobusem k Hallštattskému jezeru. Na kole z Obertraunu kolem Hallstätter See – nejkrásnějšího jezera Solné komory (16/25 km). Odpoledne odjezd do ČR.

Podmínky