ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Königsee, Wallersee a Jägersee na kole

Hvězdicově po Salcbursku a Bavorsku
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
19. 6. – 23. 6. 20245 dní49201410

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Alpské solné velmoci Bad Reichenhall, Hallein a Berchtesgaden
  • Trasy údolími Nízkých Taur k alpským jezírkům
  • Dva dny v majestátních Berchtesgadenských Alpách

Popis

Atraktivně sestavený program vás provede historií překypujícími bavorskými městy Berchtesgaden a Bad Reichenhall, okolo překrásných bavorských jezer Thumsee, Königsee, a v přilehlém Salcbursku romantickými trasami v podhůří Taur – k alpským jezerům Jägersee a Bluntausee, přes slavná lyžařská střediska Ski Amadé a přes keltská města Hallein a Golling.

Program

1. den

Po ranním přesunu busem (Praha asi 5:45) etapa podhůřím Alp po cyklostezce Mozart-Radweg podél severního břehu jezera Wallersee přes nejstarší město Rakouska Seekirchen, kolem zámečků Seeburg a Sighartstein a přes vesničky v podhůří Alp (35 km).

2. den

Z Kleinarlu po cyklostezce k horskému jezírku Jägersee obestřeného vrcholy Taur, dále po stezkách a silničkách přes světoznámá lyžařská střediska Wagrain a Flachau s horským zámečkem Höch do penzionu (45/50 km).

3. den

Od penzionu přes Annaberg a klesající silničkou podél říčky Lammer přes Abtenau k soutěsce Lammerklamm a po cyklostezce přes Golling do divoce romantického údolí Bluntautal k hraničnímu horskému hřebeni s Bavorskem. Po poutní cestě Arnoweg ke Gollingským vodopádům, „energetickému centru Země“ a kolem jezírka Egelsee do Scheffau (33/55 km).

4. den

Naším autobusem do sedla nad Bad Dürnbergem. Na kolech sjezd do údolí řeky Berchtesgadener Ache a podél ní po cyklostezce do bavorského letoviska Berchtesgaden a k jezeru Königsee. Přes St. Leonhard na Tauernskou cyklostezku při řece Salzach a po ní do Halleinu; prodloužení po cyklostezce kolem zámků Anif, Hellbrunn, Emslieb, Fronburg, Leopoldskron k pevnosti Hohensalzburg. Centrem Salcburku po Tauernské cyklostezce do Halleinu (45/70 km).

5. den

Po přesunu busem etapa na kolech po cyklostezce poděl řeky Saalach od salcburské Red Bull Arény k zámku Klessheim, přes Piding do bavorských alpských lázní Bad Reichenhall proslulých těžbou soli s překrásným historickým centrem a lákavými hospůdkami. Zajížďka k jezírku Thumsee a do cíle u zámku Marzoll (33/38,5 km). Odjezd do ČR.

Podmínky