ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Cyklostezky Dolomit a Východních Tyrol

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
3. 7. – 7. 7. 20245 dní49213410

AKTUÁLNĚ PLNO!

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety mezi Cortinou d´Ampezzo a Grossglocknerem
  • Ubytování v hotelu*** s polopenzí
  • Po zrušené železnici do metropole Dolomit
  • Pohodově po Drávské cyklostezce
  • Nezapomenutelné scenérie Dolomit

Popis

Grossglocknerská panoramatická silnice v ceně zájezdu! Náš autobus vám usnadní průnik na jižním úpatí nejvyšší hory Rakouska, Grossglockner (3798 m). Atraktivně sestavený program nejoblíbenějších tras v Italských i Rakouských Dolomitech nadchne vyznavače pohodové cyklistiky, které oslní dech beroucími panoramaty věží Dolomit i hřebenů Alp.

Program

1.–2. den

Noční přesun busem (Praha asi 23:30), start etapy na Grossglocknerské panoramatické silnici od odbočky na Edelweisspitze (2455 m), přes Hochtor (2504 m) sjezd do horského střediska Heiligenblut (1291 m) s možnou odbočkou k ledovci na vyhlídku Franze-Josefa (2370 m, 2x9 km). Po panoramatické silnici Apriacher Höhenstrasse přes horské vesnice a po Glocknerské cyklostezce do hotelu (53 km).

3. den

Panenskými údolími Ausservillgraten a Winkeltal k jezírku a chatě a zpět údolím Drávy do Lienzu (59 km), „perly Lienzských Dolomit“ s italským šarmem, který zve k procházkám, nákupům a občerstvení.

4. den

Do nitra Dolomit cyklostezkou po zrušené železnici s mosty a tunely kolem jezera Dürrensee s vyhlídkou na úchvatné Tre Cime do světoznámé olympijské Cortiny d’Ampezzo (32/52 km), návrat autobusem kolem jezera Misurina (zájemci na kole +15 km).

5. den

Z hotelu po nádherné cyklostezce Mölltalradweg úbočím třítisícovek podél ledovcové říčky Möll, pramenící z nejdelšího ledovce Rakouska, Pasterze, k soutěsce Raggaschlucht u Flattachu (37 km), odjezd do ČR, návrat do Prahy okolo půlnoci (cca 24:00 hod).

Podmínky