ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Perly západní Kanady

Zájezd nabitý atrakcemi!
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
27. 6. – 11. 7. 202415 dní40100420
25. 7. – 8. 8. 202415 dní40100430
22. 8. – 5. 9. 202415 dní40100440
5. 9. – 19. 9. 202415 dní40100450
30. 5. – 13. 6. 202415 dní40100410

Na co se můžete těšit?

  • Největší přírodní krásy a atrakce západu Kanady
  • Plavba po zálivu kosmopolitního města Vancouver
  • NP Banff i NP Jasper s ledovcem Athabasca
  • Nejkrásnější vodní cesta světa – Inside Passage
  • Ostrov Vancouver a hl. město Britské Kolumbie – Victoria

Popis

Naši zkušení průvodci Vás seznámí s metropolemi a přírodou západní Kanady. Poznáte kosmopolitní Vancouver i prérijní Calgary, luxusní Kelownu i od světa odříznutý Prince Rupert. Projdete se po trailech Rocky Mountains kolem jezer tak krásných a barevných, že se ani nechce věřit jejich přírodnímu původu. Náš zájezd Vám nabídne poznání nejkrásnějších partií Britské Kolumbie a Alberty, dovede Vás na přírodní klenot ostrov Vancouver. Setkáte se s medvědy, jeleny a losy, budete se plavit na raftu po řece i na člunu po horském jezeře, vydáte se do pacifických fjordů za velrybami a kosatkami… a celodenní průjezd lodí slavnou Inside Passage jen umocní Vaše dojmy!

Program

1. den

Letecky Praha – Vancouver (v některých termínech může být přílet do města Seattle v USA). Po uvítání na letišti průvodcem transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting.

2. den

Vancouver – celodenní prohlídka zahrnující největší atrakce tohoto velkoměsta, včetně návštěvy Stanley Parku a Lynn Valley s jedinečným visutým mostem a Vancouver Lookout – věže v centru města s 360° výhledem; fakultativně nezapomenutelný let hydroplánem nad městem a mořskou zátokou; návštěva kina IMAX nové generace s filmem "Fly Over Canada".

3. den

Kelowna – časně odjezd vstříc horám. První zastávku uděláme v městečku Hope, které se proslavilo natáčením filmu Rambo – některá z míst Vám budou jistě povědomá… Přes North Cascades Range, polopouštní krajinou přes městečka Princeton a Penticton dorazíme k Okanagan Lake, dle počasí koupání v jezeře. Odpoledne příjezd do města Kelowna, prohlídka centra a ubytování. Bude-li zájem, můžeme navštívit některé ze zdejších vinařství… 

4. den

NP Mt. Revelstoke, Radium Hot Springs – přejezd do města Revelstoke, návštěva horského národního parku Mt. Revelstoke a výlet kvetoucí horskou přírodou; pokračování přes NP Glacier do městečka Golden, ztraceného mezi horami. Zde Vám nabídneme adrenalinovou atrakci – přechod přes dlouhé visuté mosty nad hlubokým údolím /fakultativně/. Z Goldenu budete pokračovat údolím řeky Columbia do městečka Radium Hot Springs, vstupní brány NP Kootenay. Po ubytování Vás pozveme ke koupeli ve zdejších termálních pramenech.

5. den

NP Kootenay, NP Banff, Calgary – den začneme průjezdem NP Kootenay, kde budeme obdivovat majestátní horské štíty a ledovce a určitě se necháte zlákat na některý z trailů krásnou přírodou. Při pozdějším průjezdu NP Banff absolvujeme vycházku kaňonem Johnston podél horské bystřiny k vodopádům. Odpoledne dorazíme do Calgary, následuje prohlídka centra a ubytování. Večer společně navštívíme vyhlídkovou věž Calgary Tower.

6. den

NP Banff – odjezd přes Canmore do slavného letoviska Banff. Cestou navštívíte Kananaskis Valley, které je známé výskytem losů a velkého množství medvědů baribalů. Nabídneme Vám také fakultativní let helikoptérou nad horami a jezerem Minnewanka, největším z jezer v oblasti. Po příjezdu do Banffu následuje prohlídka městečka a vyhlídky na peřeje řeky Bow. Večer se ubytujeme v předhůří Rocky Mountains.

7. den

NP Banff, NP Jasper – dopoledne návštěva ikonického jezera Lake Louise a Moraine Lake v NP Banff. Poté si „odskočíme“ do sousedního NP Yoho, kde navštívíme peřeje řeky Kicking Horse, jedinečné Emerald Lake a impozantní vodopády Takakkaw. Cestou také uvidíte i zdejší proslulé železniční spirálové tunely. Dnešní dávku navštívených přírodních krás završí vyhlídka na Peyto Lake známé nepřirozeně zelenou barvou vody. Ubytování ve večerních hodinách. 

8. den

NP Jasperráno fakultativní let helikoptérou nad Rocky Mountains; poté následuje odjezd po Icefields Hwy do Jasperu s několika zastávkami u úchvatných peřejí a vodopádů. Po vyhlídce na ledovec Columbia (krátká túra k čelu ledovce) Vás čeká prohlídka parku včetně stejnojmenného městečka. Zde Vás pozveme k plavbě na raftu po řece Athabasca jedinečným krajem neporušené horské přírody! Vaše dnešní cesta pokračuje k úchvatnému jezeru Maligne, kde jsme pro Vás připravili plavbu lodí s výhledy na okolní majestátní horské štíty k ostrůvku Spirit Island, známému ze všech pohlednic z parku Jasper. Cestou zpět navštívíte hluboký kaňon řeky Maligne s trailem a několika mosty přes divokou bystřinu… Ubytování v podvečer nedaleko hranice parku.

9. den

PP Mt. Robson – v případě slušného počasí ráno fakultativněmožnost výjezdu proslulou lanovkouna vrchol Whistlers nad městem Jasper a vyhlídka na jedinečné panorama hor; pokračování cesty do provinčního parku Mt. Robson, procházka a pozorování zvěře; v podvečer příjezd do Prince George.

10. den

Prince Rupert – celodenní přejezd pozoruhodnou přírodou Britské Kolumbie do téměř od světa odříznutého města Prince Rupert, ležícího na břehu hlubokého mořského fjordu. Cestou dávejte dobrý pozor na četné medvědy, losy a jeleny!

11. den

Inside Passage – velmi časně se nalodíme na lodní trajekt, kterým absolvujeme celodenní průjezd jednou z nejkrásnějších vodních cest světa; necháme se unášet krásou okolní nedotčené přírody a budeme pozorovat obyvatele zdejších fjordů – vydry, kosatky, běluhy, vorvaně; v pozdním večeru příjezd do Port Hardy na ostrově Vancouver. (U prvního a posledního zájezdu sezóny plavba probíhá zčásti v nočních hodinách, a ubytování je zajištěno na lodi.)

12. den

Vancouver Island – celodenní relaxační přejezd ostrovem Vancouver do hlavního města Britské Kolumbie Victoria; cestou navštívíme Campbell River a Duncan, který je známý velkou sbírkou domorodých totemů.

13. den

Victoria – den zahájíme pěší prohlídkou města, kterou zakončíme ve středu Inner Harbor, přístavu v centru. Odpoledne jedinečný výlet na člunu Zodiac za kosatkami – typickými obyvateli zdejších vod; fakultativně let hydroplánem nad Victorií a pobřežím ostrova Vancouver; poslední večer strávíme v romantickém centru města.

14.–15. den

Dopoledne odjezd trajektem na pevninu, Podle letového řádu individuální program, transfer na letiště do Vancouveru, letecky zpět do Prahy. (V případě odletu domů v dopoledních hodinách bude přesun na pevninu realizován již předešlý večer.)

Podmínky