ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Irsko – za poznáním a tradicemi

S návštěvou Severního Irska
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
28. 6. – 6. 7. 20249 dní17651401

UZAVŘENO

Na co se můžete těšit?

  • Krásné památky i přírodní zajímavosti
  • Významné hrady, malebné vesničky, zajímavá panství
  • Ubytování v příjemných hotelech s irskou snídaní
  • Cestování v menší skupině minibusem

Popis

Irsko je věčně zelený ostrov na okraji Evropy. Návštěvníky láká především svou malebností, spoustou přitažlivých památek a také přírodních zvláštností. Během naší cesty si prohlédneme nejvýznamnější pamětihodnosti Irska, poznáme irský venkov a neopomeneme také severní část Irska, jež je součástí Spojeného království. Naše putování zakončíme ochutnávkou známého piva Guinness nebo sklenkou dobré whiskey Bushmills. 

Program

1. den

Letecky Praha – Dublin

2. den

Hrabství Tipperary – návštěva nejvýznamnější irské památky Rock of Cashel (někdejší opevněný klášter s hradem); přejezd do Cahiru a prohlídka stejnojmenného monumentálního hradu, místa natáčení mnoha historických filmů (např. Statečné srdce); vyhlídka Ladies View na jezera a vřesoviště národního parku Killarney.

3. den

Dingle – okružní cesta po odlehlém poloostrově se zastávkami v rázovitých vesničkách a poznáváním tradičního irského venkova, vyhlídky na členité pobřeží i pláže, návštěva kaple Gallarus Oratory a dalších raně křesťanských staveb; nejzápadnější cíp ostrova Slea Head a přejezd Connor Pass (nejvýše položené horské sedlo v Irsku).

4. den

NP Killarney – výlet s lehkou turistikou údolím Gap of Dunloe; návštěva okázalého Muckross House, panského sídla s přilehlými zahradami, a blízkých klášterů na břehu jezera Lough Leane; přejezd do Ennisu.

5. den

Cliffs of Moher – západní pobřeží s monumentálními útesy, zvláštní kamenná měsíční krajina Burren; megalitické památky, zříceniny hradů a dolmeny v hrabství Clare, nejdůležitější irský klášterní areál Clonmacnoise s typickými kulatými věžemi a keltskými kříži; přejezd do Severního Irska.

6. den

Dunluce – přejezd na severní pobřeží a zastávka u hradu postaveného na hraně útesu padajícího do moře, prohlídka spojená s ochutnávkou nejstarší palírny whiskey v městečku Bushmills; návštěva nejslavnější přírodní zajímavosti Severního Irska GiantsCauseway (Obrovy schody) – zvláštní geologický útvar, který se řadí mezi tzv. čedičové varhany; procházka k útesům u provazového mostu.

7. den

Belfast – krátká prohlídka centra hlavního města Severního Irska, návštěva megalitického tumulu, monumentu Newgrange v údolí řeky Boyne; dle časových možností návštěva dalších památek v okolí.

8. den

Wicklow Mountains – pahorkatina na jih od Dublinu; návštěva kláštera a vesnice Glendalough, založené svatým Kevinem v 6. století, honosný palác a zahrady Powerscourt Estate.

9. den

Dublin – prohlídka města a fakultativně návštěva pivovaru Guinness; odlet do Prahy.

Podmínky