ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Lago di Garda ze severu & osmero jezer

Nejkrásnějšími cyklotrasami v okolí jezera
dovolená na kole2 středně náročný program★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
15. 5. – 21. 5. 20247 dní49250420

POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA!

28. 5. – 3. 6. 20247 dní49250410

AKTUÁLNĚ PLNO

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v hotelu s polopenzí
  • Atraktivní panoramatické trasy
  • Průzračná jezera jižních Dolomit
  • Lanovkou s koly na start etapy

Popis

U světoznámého jezera Lago di Garda (65 m) se prolínají Dolomity se světem slunce se středomořským klimatem a flórou. Toto jezero odhalíme na kole, lanovkou (i s kolem) i na vlastní kůži při každodenní koupeli. Naším působištěm je severní část jezera v okolí exkluzivního letoviska Riva del Garda. Tato oblast je atraktivní i pro necyklisty množstvím historických památek, restaurací a kaváren, přitahuje horolezce, bikery i sváteční pobřežní kochače. Projedeme cyklostezkou podél řeky Sarca i údolími Valle di Ledro. Autobus nám pomůže bez větší námahy proniknout do míst, která byste sami stěží objevili. Na vyhlídkovou trasu z masívu Monte Baldo vyjedeme lanovkou.

Program

1.–2. den

Večerní odjezd z Prahy (21:00) a noční přejezd busem do italského Trentina. Na kolech k jezerům Terlago, Santo a Lamar v údolí Valle dei Laghi. Po cyklostezce k jezeru Lago di Toblíno a podél průzračné říčky Sarca přes starobylé Dró a Arco do hotelu (37/49 km).

3. den

Od hotelu okruhem podél útesů Massone a hradu Drena k jezeru Lago di Cavedine. Stezkou údolím Vallé del Sarca k jezeru Lago di Garda do známých letovisek Torbole a Rivy (51 km) možnost zkrácení.

4. den

Od jezera Lago di Ledro (860 m) k jezeru d´ Ampoloa s odbočkou k horské chatě s občerstvením a sjezd po zrušené silnici s tunely k jezeru Lago di Garda a opět do Arca (60 km, možnost zkrácení).

5. den

Autobusem podél jezera do Malcesine, lanovkou i s koly na Monte Baldo (1782 m). Z vrcholu sjezd vyhlídkovou silničkou nebo MTB trasou přes Nago s úchvatnou vyhlídkou na jezero di Garda do hotelu (37/43 km).

6.–7. den

Do historického Arca a po vedlejších cestách přes rázovitou vesničku Canale  ke smaragdovému Lago di Tenno (570 m) a zakončení v proslulém letovisku Riva del Garda se spoustou cukráren a pizzerií (34 km). Náročnější si mohou přidat km při cestě k jezeru trasou přes chatu San Giovanni (1061 m) (44 km). Odpoledne odjezd do ČR. Návrat v časných hodinách.

Podmínky