ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Od Dolomit k moři na kole + prosecco

Cyklostezkami mezi Cortinou d´Ampezzo a Benátkami
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
9. 7. – 15. 7. 20247 dní49254420
16. 7. – 22. 7. 20247 dní49254410

AKTUÁLNĚ PLNO

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v hotelu **** u Trevisa s polopenzí
  • Podél Dolomit do údolí zmrzlinářů
  • Křížem krážem Benátskou lagunou
  • Vinařský bonbónek v kraji prosecca, tiramisu v pobytovém Trevisu

Popis

Čtyři lehké, vzájemně zcela odlišné trasy Benátskem zahájíme vzrušujícím průnikem Dolomit ze světoznámé Cortiny d´Ampezzo do kouzelného údolí Cadore, díky jehož zmrzlinářům se italské gelato rozšířilo do celého světa. Benátské laguně věnujeme dva dny – bez kol projdeme Benátky s ostrovy Murano a Burano, na kolech se vydáme mezi starobylé vesničky, k ráji vodních ptáků - souboru zasněných ostrůvku Lio Piccolo, ale i ke kilometrovým plážím a přímořským letoviskům mezi Cavallinem a Puntou Sabbioni. Gurmánský okruh nás pro­vede zvlněným krajem Prosecco s centry Conegliano a Valdobbiadene, na jehož svazích už tři staletí roste vinná réva, kterou vinařství Mionetto proslavilo po celém světě. Absolutní relax nás čeká podél meandrující řeky Sile a v Trevisu, malých Benátkách s bohatou minulostí, živou současností a samozřejmě s tiramisu, které zde začalo psát historii už kolem roku 1800.

Program

1.–2. den

Večerní odjezd z Prahy (23:00) a noční přesun busem do olympijské Cortiny d´Ampezzo v srdci Dolomit. Odsud na kole po zrušené železnici kolem dechberoucích dolomitských štítů přes Pieve di Cadore, rodiště Tiziana (35 km), možnost prodloužení etapy. Naším autobusem dojezd do hotelu u Trevisa, ve kterém budeme 4 noci ubytováni.

3. den

Naším busem do Cavallina, na kolech po cyklostezkách a silničkách podél benátské laguny do Treporti, Lio Piccolo, Punta Sabbioni, koupání na několikakilometrové písčité pláži (26-68 km). Zájemci mohou navštívit ostrov Lido di Venezia a projet jej na kole (26-46 km).

4. den

Vlakem do Benátek, celodenní toulání uličkami mezi kanály, mosty, památkami. Nebo vaporettem na sklářský ostrov Murano či ostrov pestrobarevných domků Burano. Alternativou pro vášnivé cyklisty je cyklistický okruh kolem Trevisa (45 km).

5. den

Lehce kopcovitý, leč výrazně gurmánský okruh z údolí Piavy do malebného kraje Prosecco s historickými městečky, vinařstvími a osteriemi na trase přes proslulé Valdobbiadene, Santo Stefano, Guia (43 km), možnost ochutnávky a nákupu prosecca; návrat naším busem nebo na kole rovinatými silničkami přes Montebellunu, stezkami úbočím Montella a přes Treviso (+38 km)..

6.–7. den

Od hotelu okruh poetickou lužní krajinou po cyklostezce podél řeky Sile přes Casale sul Sile a Treviso (40 km). Ve večerních hodinách odjezd na noc do ČR, návrat brzy ráno (Praha cca 5:00).

Podmínky