ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Country, rock´n´roll a jazz USA

Louisiana, Mississippi a Tennessee
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
27. 4. – 5. 5. 20249 dní40420410
22. 6. – 30. 6. 20249 dní40420420
17. 8. – 25. 8. 20249 dní40420430
5. 10. – 13. 10. 20249 dní40420440

Na co se můžete těšit?

  • Americká hudba a kultura v nejryzejší podobě
  • New Orleans (jazz), Memphis (blues and rock'n'roll) a Nashville (country music)
  • Destilerie Jack Daniel's whiskey
  • Plavby po řekách Mississippi a Cumberland kolesovými parníky

Popis

Lahůdka v nabídce! Poznejte život v jižanských státech Louisiana, Mississippi a Tennessee! Náš zájezd vás zavede do hlavních měst čtyř hudebních stylůNew Orleans /jazz/, Memphis /blues a rock'n'roll/ a Nashville /country music/.

Nejprve se necháme unést rytmem jazzu při plavbě po Mississippi a poznáme jižanský temperament při procházce po Bourbon Street nočním French Quarter v New Orleansu. Později navštívíme dům a muzeum legendárního rokenrolového krále Elvise Presleyho v Memphisu a okusíme atmosféru Beale Street, kolébky blues a rock'n'rollu.

Odtud se vydáme do mekky country music Nashvillu. Cestou navštívíme venkovský ranč "první dámy country music" Loretty Lynn. V Nashvillu se vrátíme v čase do éry legend tohoto hudebního stylu při návštěvě slavné Dvorany slávy a poznáme i jeho současnost při koncertu v legendární Grand Ole Opry či při plavbě po řece Cumberland kolesovým parníkem.

Navštívíme také „Hillbilly county“ v podhůří Great Smoky Mountains, kde v městečku Pigeon Forge zhlédneme jezdeckou country show Dixie Stampede, která patří hudební legendě Dolly Parton. Cestou nelze vynechat destilerii Jack Daniel's whiskey… a závěrem projedeme napříč národním parkem Great Smoky Mountains, územím slavného indiánského kmene Cherokee.

Těšte se na krásné a nezapomenutelné hudební a cestovatelské zážitky!

Program

1. den

Letecky Praha – New Orleans. Po uvítání na letišti průvodcem transfer do hotelu, ubytování. Pro ty, kteří nebudou dostatečně unaveni dlouhou cestou, máme připravenu návštěvu nočního French Quarter. Ochutnejte hned na úvod atmosféru Bourbon Street a jižanský jazz!

2. den

New Orleans – v dopoledních hodinách Vás čeká orientační meeting a pak Vás pozveme k plavbě po Mississippi na palubě kolesového parníku Natchez v rytmu typického jižanského jazzu. Po návratu ve večerních hodinách pak absolvujete vycházku po French Quarter, historické čtvrti prostoupené hudbou a nočním životem. Vychutnejte si živý jazz a skvělou whisky v některém z bezpočtu barů na slavné Bourbon Street! Návrat do hotelu v nočních hodinách.

3. den

Ráno přejezd do Memphisu – rodného města rock'n'rollu. V časných odpoledních hodinách společně navštívíme Graceland – domov a muzeum Elvise Presleyho. Přidáte se ke statisícům lidí, kteří toto kultovní místo každoročně navštíví, prohlédnete si Elvisův dům, neuvěřitelné množství zlatých desek a ocenění, nahrávací studio, Elvisovu sbírku automobilů i soukromé dopravní letadlo… V podvečer zbude čas na procházku centrem města a návštěvu legendární Beale Street, kolébky blues a rock'n'rollu. Ubytování v pozdních hodinách.

4. den

Dopolední přejezd do mekky country hudby – města Nashville. Cestou se zastavíme na venkovském ranči „první dámy country music“ Loretty Lynn v Hurricane Mills. Zde tato hvězda žila a strávila většinu života. Na úvod pobytu v Nashvillu Vás pozveme k plavbě na kolesovém parníku General Jackson po řece Cumberland, jak jinak – s doprovodem country music! Po návratu do přístavu Vám doporučujeme projít si v klidu bary a hospůdky v centru města a poslechnout si hudbu, kterou zde produkují zatím bezejmenní umělci… nebo si vyzkoušejte zdejší raritu – pojízdný bar: šlapete do pedálů a během popíjení poznáte centrum Nashvillu! Večer doporučujeme návštěvu slavného country baru a tančírny Wildhorse Saloon (není v ceně).

5. den

Dopoledne seznámení s centrem Nashvillu, společná návštěva County Music Hall of Fame a Ryman Auditorium, průjezd slavnou Music Row přeplněnou nahrávacími studii. Večer Vás čeká návštěva koncertu ve slavné Grand Ole Opry – první scéně country music (pozn.: tento koncert může být i v jiný den pobytu v Nashvillu – Grand Ole Opry totiž nehraje každý den v týdnu).

6. den

Ráno odjezd do Lynchburgu, kde navštívíte destilerii slavné whiskey Jack Daniel's. Po exkurzi a vysvětlení výroby slavného nápoje místním průvodcem již zamíříte podhůřím jednoho z nejnavštěvovanějších národních parků Ameriky – Great Smoky Mountains do městečka Pigeon Forge. Zde Vás večer čeká stylová westernová show s ještě stylovější večeří – Dixie Stampede, jejíž majitelkou je hvězda country music Dolly Parton. Koně, soutěže a country hudba do pozdních hodin…

7. den

Ráno odjezd do národního parku Great Smoky Mountains. Průjezd horským masivem, územím indiánského kmene Cherokee, zastávka ve stejnojmenném městečku uprostřed hor. Odtud zamíříte do Atlanty. Ubytování ve večerních hodinách.

8.–9. den

Dle Vašeho letového plánu individuální volno, popřípadě poslední nákupy suvenýrů ap. Následuje odjezd na letiště a odlet do Prahy. Příletem do Prahy 9. den zájezd končí.

Podmínky