ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kamnicko-Savinské Alpy z termálních lázní Snovik

Impozantní horské pastviny a doliny Kraňska
dovolená na kole2-3 středně náročný / náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
28. 6. – 2. 7. 20245 dní49248410

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Nejvýše položené termální lázně Slovinska
  • Lanovkou s koly na Velikou Planinu s 200 tradičními salašemi
  • Středověký Kamnik a Plečnikova Lublaň

Popis

Uprostřed přenádherné horské krajiny severně od Lublaně se nachází vesnička Snovik s moderními komorními termálními lázněmi, jejichž účinky na pohybový systém byly v roce 2008 prohlášeny za léčivé. Vydejte se s námi po nezapomenutelných vyhlídkových trasách malebnými údolími a na fotogenické horské pastviny s impozantní kulisou horských štítů. Projedete zasněnými horskými vesničkami i historickými městy Kamnik a Ljubljana s významnými stopami habsburské monarchie, ale také architekta Jože Plečnika a mnoha úspěšných Čechů.

Program

1.–2. den

Noční přesun busem (z Prahy cca 23:30) do Slovinska. Po rovinaté silničce úpatím Kamnicko-Savinských Alp kolem kláštera Adergas do Kamniku, jednoho z nejstarších měst ve Slovinsku, posezení na kávě v idylických uličkách a dojezd do lázní Snovik (37 km).

3. den

Z hotelu okruh překrásným údolím Kamnické Bistrice kolem působivé soutěsky Predaselj, vodopádu Orglice až ke křišťálovému jezírku u pramene Kamnické Bistrice. Kabinovou lanovkou na náhorní plošinu Velika Planina, kterou projedeme po cestě kolem pasoucích se krav a salaší s dechberoucími výhledy na strmé vápencové stěny hlavního hřebene. Po občerstvení na salaši sjezd po pohodlné šotolinové cestě do silničního sedla Volovjek a zapomenutými vesničkami zpět do Snoviku (52 km).

4. den

Okruh z hotelu přes podhorské vesničky Stara Sela, Zgornji Tuhinj, Veliki Rakitovec k zámku Brdo, kolem největšího slovinského arboreta Volčji Potok protkaného jezery a potůčky nabízejícího 3500 rostlin z celého světa a kolem 350 let starého stavení Budnarjeva Domačija k termálnímu prameni (48 km, možnost prodloužení i zkrácení)

5. den

Z lázní Snovik přes Kamnik a klesající cyklostezkou a silnicí podél Kamnické Bistrice do historického centra Lubljaně, zeleného města plného krásné architektury s nespočtem kaváren na nábřežích a lublaňským hradem tyčícím se nad městem (42 km). Naložení kol a odjezd do ČR. Nebo krátká vyjížďka na vyhlídkový vrchol u kostelíka Sv. Mikuláše (2 x 5 km) a relaxace v termálech. Po poledni naložení kol a odjezd do ČR.

Podmínky