ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Od Karnských Alp k Jadranu

Alpe-Adria jinak!
dovolená na kole1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
11. 9. – 16. 9. 20246 dní49253410

Na co se můžete těšit?

  • Etapový cyklozájezd s podporou autobusu
  • Ubytování v hotelech**** s polopenzí
  • Cyklostezka podél smaragdové řeky Tagliamento
    Po rovině úbočím Furlánských Dolomit
    Nekončící písečné pláže na závěr

Popis

Inspirováni oblíbenou cyklostezkou Alpe-Adria i její bohatou západní příbuznou – naším zájezdem Dolomity + moře – jsme prozkoumali nejkrásnější cyklotrasy mezi Karnskými Alpami a Jadranem. Karnské Alpy a Furlanské Dolomity nadchnou všechny, kteří rádi objevují půvabná místa stranou masového turismu, tajemné středověké vesnice a městečka, která nezapřou bohatou historii. Dvou- i tříjazyčné nápisy jen podtrhují osobitost Furlanďanů, jejich tradice, kulturu a v neposlední řadě i výtečnou gastronomii. Páteří regionu Furlansko-Julské Benátsko je vznešená řeka Tagliamento, která vás dovede k Jadranu. Závěrečná etapa lemuje mořskou zátoku až do Marana, romantické rybářské vesnice s hospůdkami. Ačkoliv naše etapy nabízí nekončící pohledy na Karnské Alpy, čeká vás bezstarostná cyklistika – profil našeho zájezdu je zcela rovinatý!

Program

1.–2. den

Po nočním přejezdu busem (Praha 23:00) přes Rakousko odstartujete v italském Venzone, jedné z nejkrásnějších vesnic regionu. Trasa sleduje řeku Tagliamento a nabízí zastávku u nádherného jezírka Lago del Cornino, ve vesnici Pinzano a v historickém Spilimbergu, centru mozaiky, až do našeho pobytového místa v úrodném kraji Magredi (60 km).

3. den

Z ubytování po cyklotrase Pedemontana podél Karnských Alp a Furlanských Dolomit přes rázovité vesničky k dechberoucímu mohutnému prameni řeky Livenza. Zakončení etapy v „malých Benátkách“ – malebném městečku Sacile a návrat busem (56 km). Přídavek přes tajemné horské vesnice Navarons, Poffabro, Frisanco a kaňonem Val Colvera do města nožů a mečů Maniago (+26 km).

4. den

Od slavné a velkolepé Vily Manin po silničkách a cestách mezi typickými vesnicemi a po cyklostezce po náspu řeky Tagliamento přes městečko Latisana do přímořského „Miami“ – Lignano Sabbiadoro (52 km). Vytrvalci mohou vyrazit na etapu přímo z ubytování, navštívit pozoruhodnou vesnici Valvasone a poté se připojit k základní trase (+30 km). Ubytování v hotelu bezprostředně u písečné pláže.

5.–6. den

Relaxace u moře na dlouhé písečné pláži a pohodová etapa po cyklostezce podél mořské laguny do rybářské vesnice Marano (38 km). Odpoledne odjezd do ČR a ranní návrat.

Podmínky