ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Alpe Adria na kole

Od Julských Alp k moři
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
18. 6. – 24. 6. 20247 dní49252410
1. 7. – 8. 7. 20248 dní49252420

AKTUÁLNĚ PLNO!  PRODLOUŽENÁ VARIANTA

19. 8. – 26. 8. 20248 dní49252430

PRODLOUŽENÁ VARIANTA

Na co se můžete těšit?

  • Etapový cyklozájezd s podporou autobusu
  • Ubytování v hotelech*** se snídaní
  • Alpsko-jadranská cyklostezka
  • Kontrasty Alp, údolí řek a skvost benátských měst
  • 2 dny u moře na závěr

Popis

Nejkrásnější „železniční“ cyklostezka v Evropě, Pontebbana, vás provede z Tarvisia po klesajícím tělese bývalé železnice rozeklaným kaňonem Val Canale, přes horské vesnice i opevněné středověké Venzone na jih do mírného údolí řeky Tagliamento, do benátských měst Gemona a Udine a stále po rovině po historické trase Via Claudia Augusta přes „dokonalé město“ Palmanova do římské Aquileie a na závěr po 5kilometrovém náspu lagunou do překrásného rybářského města a přímořského letoviska Grado. Dva dny u Jadranu můžete strávit cyklistikou po přímořské cyklostezce spojující Benátky s Istrií nebo toulkami uličkami středověkého Grada a relaxací u moře. Na trase Vám neuniknou dvojjazyčné nápisy (italština a tradiční furlanština). Lehkost jízdy podtrhuje 800 m převýšení, které odděluje váš start v Alpách od cíle u moře. NOVĚ 6denní program u červencového termínu s etapou navíc ve slovinských Julských Alpách.

Program

1.–2. den

Večerní odjezd z Prahy (23:00) a po nočním přejezdu busem přes Rakousko odstartujete v italském Tarvisiu Váš nezapomenutelný cyklistický zážitek – pojedete divokou horskou krajinou po nádherné trase bývalé železnice Pontebbana přes mosty, spoustou tunelů, kolem drážních domků. Podmanivá barva řeky a vodopádů (koupání), krásná městečka Malborghetto, Pontebba, Maggio Udinese (52 km).

6denní program u zájezdů 49-252-420 a 49-252-430:

6denní program u zájezdů zahájíme 1. etapou ze slovinské Mojstrany přes Kranjskou Goru do italského Tarvisia. Nenáročnou cyklostezkou pojedeme po bývalé železnici s výhledy do severních vápencových stěn julských velikánů s nejvyšším Triglavem (2864 m) a zajedeme si ke skokanským můstkům Planica a k jezerům Fusini (42 km). Dolinou Vrata k Aljaževu domu pod Triglavem (+2x 10 km).

3. den

Podél meandrující řeky Tagliamento a jejích ostrovů pozvolna opustíte Julské Alpy, projedete historické Venzone, Osoppo a Gemonu a v Udine na Vás již dýchne atmosféra Středomoří (58 km). V tomto nákupním a univerzitním městě s benátským centrem, renesančními a barokními paláci Vás čeká nocleh a dostatek času na procházku.

4. den

Po historické Via Julia Augusta do středověké Palmanovy, geometricky vystavěného opevněného města, přes městečko Aquileia (antické vykopávky) a přes pětikilometrovou hráz přes lagunu přímo do historického Grada, ležícího na ostrově (59 km).

5.–6. den

2 dny u moře: vyjížďka po pobřežní cyklostezce Benátky-Poreč nebo toulky po Gradu, příbuzném Benátkám, s kavárničkami i dlouhými písčitými plážemi, koupání v moři. 6-tý den v odpoledních hodinách odjezd na noc do ČR.

7. den

ranní návrat.

Podmínky