ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Všechny barvy Sardinie

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
15. 9. – 22. 9. 20248 dní16125403
16. 6. – 23. 6. 20248 dní16125401

UZAVŘENO

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicovité výlety z jednoho místa na pobřeží
  • Famózní kaňon Su Goroppu a návštěva pohoří Supramonte
  • Do vnitrozemí džípy na planinu Golgo
  • Výlet lodí podél východního pobřeží
  • Ochutnávka místních vín

Popis

Proč si užívat jen krásných sardinských pláží, když má tento krásný ostrov i mnoho dalších přitažlivých míst. Pojeďme se podívat do vnitrozemí, zažít příjemnou kombinaci pěších výletů a zaslouženého koupání v moři na nádherných plážích, navštivme města vyhlášená řemeslnou výrobou i slavným sardským červeným vínem Cannonau. Odpočiňme si na vyjížďce lodí podél zálivu Orosei a objevujme pláže a jeskyně přístupné jen z moře. Užijme si ochutnávky místní gastronomie a návštěvu hlavního města Cagliari. A nechme se překvapit místní pohostinností...

Program

1. den

Letecky Praha – Sardinie; krátká návštěva Cagliari – prohlídka historického centra města s katedrálou Santa Maria a proslulými čtyřmi mramorovými lvy, věnovanými městem Pisa, radnice a vyhlídková věž Torre del Elefante; přesun na ubytování na východním pobřeží.

2. den

Výlet do vnitrozemí: fakultativně džípy na náhorní planinu Golgo s výhledem na krásu sardinské krajiny, návštěva nuraghů a odpoledne možnost prohlídky přístavu a koupání v Arbataxu.

3. den

Fakultativní výlet lodí na pobřeží zálivu Orosei s nádhernými panoramaty, objevování pláží a jeskyní přístupných pouze z moře, nebo odpočinek na pláži a koupání.

4. den

Několikahodinový náročnější výlet do hlubokého vápencového kaňonu Goroppu v pohoří Supramonte – pěšky kaňonem s mnoha bizarními balvany, kolmými stěnami a úzkými průchody; poté návštěva města Dorgali – možnost prohlídky laboratoria keramiky, zlata a kůží, dále ochutnávka vyhlášeného vína Cannonau v místním vinařství a návrat do Arbataxu.

5. den

Návštěva mramorových jeskyní Su Marmuri – krásně zbarvené vápencové útvary s jedinečnými krápníky ve tvaru kaktusů, podzemní jezírka, velkolepý "Varhanní dóm" a další; exkurze do výrobny tradičních koberců v proslulém Ulassai.

6. den

Výlet na pobřeží zálivu Orosei: stezkou z městečka Santa Maria Navareze ke skále Pedra Longa – nepříliš obtížný úsek několikadenního treku stezky Selvaggio Blu s možností koupání u skalnatého pobřeží s hejny ryb; odpoledne návštěva městečka Baunei s nádhernými panoramaty, ochutnávka vyhlášené zmrzliny z místního kozího mléka, prohlídka výrobny filigránských šperků a keramických či textilních dílen.

7. den

Odpočinek na plážích Arbataxu, nebo fakultativní možnost výletu na pobřeží zálivu Orosei – "oslí" stezkou z náhorní plošiny Golgo (s náročnějším klesáním, zato nádhernými panoramaty, pestrými lesy a bohatou faunou i flórou) do Cala Goloritze; piknik na pláži a koupání, při klidném moři návrat člunem.

8. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ