ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Apulie – cyklotoulky jižní Itálií

Na kole kolem italského podpatku
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlnědovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
25. 9. – 5. 10. 202411 dní11141401

Autobusová varianta: POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA

27. 9. – 4. 10. 20248 dní11141402

Letecká varianta: MÍSTA NA PROVĚŘENÍ LETENKY

Na co se můžete těšit?

  • Cyklovýlety hvězdicově ze dvou míst po Salentském poloostrově
  • Překrásná zachovalá městečka s antickými i středověkými památkami 
  • Vyhlášená apulijská kuchyně a červené víno Primitivo
  • Koupání na plážích Jónského i Jaderského moře
  • Ubytování na dvou místech ve stylových apartmánech v blízkosti pláží
  • Cyklotoulky s podporou autobusu, možnost letecké dopravy

Popis

Pojeďte si s námi užít babí léto v jižní Itálii. Kouzelná Apulie vás jistě nadchne svým smaragdově zbarveným mořem i množství památek snad ze všech epoch lidstva. Teploty jsou příjemné, vane vlahý středomořský vánek, malebná městečka s okouzlujícími historickými centry jsou tou dobou již prostá návalů turistů, takže si můžete užít příjemnou atmosféru obyčejného života Italů. Apulie je navíc gurmánskou základnou pro celou Itálii – pochází odtud 80 % sklizně oliv, vynikající červené víno Primitivo a fenomální jsou mořské plody upravované na různé způsoby. Zájezd je koncipován hvězdicovitě ze dvou míst a určitě oceníte možnost letecké dopravy přímým letem z Prahy do Bari.

Program

1.–2. den

Autobusová varianta: večerní odjezd z Prahy a noční přejezd do Itálie; dle aktuálního počasí jednodenní cyklo- či poznávací výlet ve střední Itálii; další noc přejezd do Apulie.

3. den

Ranní příjezd do apartmánů na pobřeží Tarantského zálivu (cestou vyzvednutí účastníků z letecké varianty v Bari); odpočinek po cestě, koupání, cyklistický okruh volitelné délky po pobřežní silničce na jih a zpět vnitrozemím (0–50 km).

4. den

Na kole pobřežní silničkou a dále stezkou vedoucí macchií míříme směr Gallipoli – staré rybářské městečko s antickou fontánou a krásnou barokní katedrálou sv. Agáty; cestou nespočet možností koupání na písečných plážích (38 km); cyklistiku lze prodloužit stále po pobřeží až do Porto Cesareo (70 km), kde si v taverně U krevety dáme ty nejlepší cozze di taranto (mušle po tarantsku).

5. den

Na kole z Otranta (normanská katedrála z 11. století zdobená rozměrnou mozaikou) po silničce vinoucí se po dramatických útesech až na špičku italského podpatku – tam, kde se potkává Jónské moře s Jadranem, do letoviska Santa Maria de Leuca (v překladu "na konci země"); cestou koupání v přírodním mořském bazénku Marrina Serra, možnost navštívit nespočet vápencových jeskyní (Zinzulusa, Grotta Verde) (60 km/ možnost zkrácení autobusem).

6. den

Přejezd do oblasti východního pobřeží Salentského poloostrova se zastávkou v barokním Lecce (Florencie italského jihu) – individuální procházka po historickém centru se zdobnými paláci a kostely z místního měkkého pískovce, řízená ochutnávka skvělého apulijského vína Primitivo ve vinných sklepích Manduria; ubytování na 4 noci v blízkosti Ostunské riviéry.

7. den

Na kole krajem tradičních domečků trulli a bělostných městeček zdobených okouzlujícími centro storico, připomínajícími arabské kasby: začneme u Grotte di Castelana (nejdelší přírodní jeskynní soustava v Itálii – možnost prohlídky), odkud pojedeme na kole přes pitoreskní městečka Alberobello  (více než 1500 domků ve tvaru úlu s pocukrovanými špičkami) a bělostné Locorotondo až do města balkonů Cisternina (44 km/ možnost dojezdu až do základny +18 km sjezd k moři).

8. den

Ráno busem do malého rybářského městečka Polignano a Mare a odtud na kole přes Monopoli (středověký kostel Santa Maria degli Amalfitani), kolem členitého pobřeží a útesů plných podvodních jeskyní až do naší základny ve Vilanova di Ostuni – cestou dolmen di Montalbano (53 km).

9. den

Okruh oblastí vinic a olivových hájů kolem městečka Ostuni (bílá perla usazená na vrcholcích vápencové plošiny Murgia) – cestou možnost navštívit výrobnu olivového oleje a zakoupit zde nejžádanější apulijský suvenýr (20–55 km).

10. den

Letecká varianta: odlet ranním či dopoledním letem do Prahy; autobusová varianta: přejezd ke kamennému hradu Castel del Monte  (nejrafinovanější středověká stavba, kde se vše točí kolem osminásobků) a na kole do přímořského Trani (bílá normanská katedrála, rybí trh) (40 km); v podvečer odjezd směr ČR.

11. den

Příjezd do Prahy v podvečerních hodinách.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA, CYKLOVLEK